Annika Blomqvist: Ja sam jedini vlasnik i pošteni kupac

"Ja sam jedini vlasnik te nekretnine i pošteni kupac, a Đurovic nije imao nikakav pravni osnov da preuzme stan jer sam ja uknjižena kao vlasnik stana"
137 pregleda 0 komentar(a)
đurović dragan, Foto: Siniša Luković
đurović dragan, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 21.02.2012. 18:16h

Povodom jučerašnjeg teksta “Đurović se polio benzinom, izvršitelji odustali” reagovala je Šveđanka Annika Blomqvist, koja tvrdi da je legalni vlasnik stana u Krašićima koji se juče sa porodicom zabarakadrao Nikšićanin Dragan Đurović, koji je polivši se benzinom spriječio sudske izvršitelje da ga isele.

Ona u reagovanju navodi da je prvi put posjetila Crnu Goru službeno u aprilu 2007.

“Crna Gora mi se puno dopala i poželjela sam da kupim nekretninu. S obzirom na to da ne znam jezik i da sam švedski državljanin informislala sam se u Crnoj Gori i dobila informaciju da je to pravna država i da mogu da ulažem u nekretnine”, navodi se u reagovanju.

Blomqvist trdi da je ponovo u Crnu Goru došla u decembru 2007. i sa stručnjacima za nekretnine posjetila tivatski katastrar gdje se uvjerila da je prodavac stana vlasnik u obimu 1/1 Dario Vukčević, te da nije bilo nikakvih tereta za tu nepokretnost.

“U svim papirima i listu nepokretnosti bivši vlasnik stana Dario Vukcević je bio u posjedu stana, platila sam svu ugovornu cijenu. Uselila sam u stan i izvršila sve završne radove koji su bili veliki, s obzirom na to da je stan bio nezavršen, i opremila ga. Nakon dvije godine po mom useljenju Dragan Đurovic se uselio u moj stan kroz izvršni postupak u kome je meni i bilo onemogućeno učešće jer nijesam bila označena kao stranka u postupku već se izvršenje vodilo protiv bivseg vlasnika stana Daria Vukčevića i njegove supruge.

Ja sam jedini vlasnik te nekretnine i pošteni kupac, a Đurovic nije imao nikakav pravni osnov da preuzme stan jer sam ja uknjižena kao vlasnik stana. Ranija presuda kojom je Đurović oglašen kao vlasnik nad mojim stanomje ukinuta i sad se o tome vodi spor u koji sam se i ja uključila. Pokrenuta je i parnica protiv Dragana Đurovića, bivšeg vlasnika stana Daria Vukčevića i njegove supruge.

Tvrdim da Đurović nema nikakvog zakonskog i pravnog osnova da traži svojinu jer se na osnovu ugovora o djelu na koji se on poziva ne može steći svojina na nepokretnosti, posebno zato što ugovor na koji se on poziva nije ovjeren kod suda. Tvrdim i da u vrijeme kada sam kupila nekretninu, moj stan u parnici koju je vodio Đurović nije bio identifikovan prema podacima iz katastra. Ta parnica nema nikakve veze sa mojim stanom i sa mnom jer on nije bio identifikovan prema podacima iz katastra.

Đurović je bio u situaciji da 20. februara 2012. prisustvuje izvršenju i da to sprijeci a meni je to bilo uskraćeno kada se Đurovic useljavao u moj stan. Dolazim u Crnu Goru, a iako sam pošteno i zakonski kupila moju nekretninu ne mogu biti u mom stanu”, navodi Blomqvist u reagovanju i dodaje da zbog toga što se dešava sa njenom nekretninom trpi ogromnu štetu i duševni bol.

Bonus video: