Botun: Roditelji ne prihvataju rekonstrukciju, žele izgradnju nove škole

Ćetković: Brodski pod, zidovi, lamperija... sve je voda uništila i to će se teško sanirati, da bi se osušilo treba najmanje mjesec dana
127 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2012. 13:38h

Roditelji učenika područnog odjeljenja OŠ "Gornja Zeta" iz Botuna protestovali su smatrajući da bi zbog veoma lošeg stanja u kojem se nalazi ta škola Ministarstvo prosvjete trebalo da umjesto započete rekonstrukcije postojećeg, trebalo da sagradi novi objekat.

Nakon što je krov je škole popustio pod težinom snijega i obrušio se prošle nedjelje, po nalogu Ministarstva počelo sa njegovom rekonstrukcijom.

Međutim, mještani Botuna smatraju da takve intervencije nijesu dugoročno rješenje, te da je gotovo nemoguće sanirati vlagu i oštećene podove, laminat i zidove koji su stradali od snijega i vode.

"Sinoć smo sa predsjednikom MZ Blažom Stojanovićem razgovarali o tome da se pronađe rješenje i zajedničkim sredstvima ministarstva, opštine i donacijom mještana izgradi nova škola", kazao je roditelj jednog od učenika Boško Kažić.

On je naveo da roditelji teško mogu da dozvole djeci da borave u tako neuslovnoj školi, zbog čega bi umjesto "krpljenja" bilo najbolje sagraditi novi objekat.

Mještanin Milan Ćetković smatra da je glavni razlog urušavanja krova njegova loša rekonstrukcija, zamjena greda i osnove, koja je, pod nadzorom opštine, obavljena prije desetak godina.

"Brodski pod, zidovi, lamperija... sve je voda uništila i to će se teško sanirati, da bi se osušilo treba najmanje mjesec dana. Škola je dotrajala i mnogo bolje bi bilo sagraditi novi objekat", naveo je Ćetković.

On ne spori da je za nastalu štetu dijelom odgovorno i rukovodstvo Mjesne zajednice koje nije organizovalo akciju čišćenja snijega krova i dvorišta škole.

Direktor škole Mihailo Majić vjeruje da će se uskoro obezbijediti uslovi za dalje odvijanje nastave.

"Srušio se krov, a ne čitava škola. Rekonstrukcija je danas počela, a do tada će se nastava odvijati u jednoj od privatnih kuća ili u matičnoj školi u Srpskoj", kazao je Majić.

Galerija

Bonus video: