Roditelji na Žabljaku nespokojni zbog "Crne udovice"

U ponedjeljak su pripadnici Opštinske službe spasavanja uklanjali snijeg sa krovova kuća i zgrada uz prilazne komunikacije školi
53 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.02.2012. 13:08h

Nakon prinudnog raspusta koji je trajao deset radnih dana, žabljački osnovci i srednjoškolci vratili su se u đačke klupe. Odziv skoro potpun, a mali broj onih koji su odsustvovali sa časova, kako kaže direktor OŠ "Dušan Obradović" Veselin Vukićević, boluje dječje boginje.

"Nastava se odvijala normalno u toplim učionicama i na časovima koji su trajali kako je to propisano. Sijeg koji je napadao na krov škole uklonjen je sa površina ispod kojih se prolazi. Nešto su očisti zaposleni, a nešto se otopilo porastom temperature vazduha. Ipak, organizovano smo prilikom dolaska i odlaska djece pili prisutni ispred zgrade i propratili njihovo kretanje", kaže Vukićević i dodaje da se sačinjava plan na osnovu koga će se nadoknaditi propuštani radni dani.

U ponedjeljak su pripadnici Opštinske službe spasavanja uklanjali snijeg sa krovova kuća i zgrada uz prilazne komunikacije školi. Ali ne i potpuno, naročito sa zgrade koju Žabljačani nazivaju Crna udovica.

To je bio razlog za nespokoj jednog broja roditelja koji su svoju djecu dopratili u školu i sačekali ih prilikom završetka nastave. Bilo je i protesta pojedinih roditelja.

Normalizovan prevoz

Nastavu je pohađalo i više od 30 učenika iz poddurmitorskih sela koji u školu dolaze organizovanim prevozom. Do prinudnog raspusta mini busom srednje škole iz Žabljaka, što je bio rezultat dogovora Ministarstva prosvjete i sporta sa lokalnom upravom i Komunalnim preduzećem kao nosiocem posla.

Prevoz tih đaka obavlja vlasnik privatnog mini busa.

Predsjednik Opštine Isailo Šljivančanin kaže da je to rezultat novog dogovora sa direktorima škola i rukovodstvom komunalnog preduzeća.

"Zaključili smo da je tako bolje jer je vozilo koje će ubuduće voziti đake ekonomičnije. Pored toga mini bus škole je u kvaru. Angažman sa novim prevoznikom trajaće do kraja nastavne godine", kaže Šljivančanin.

Galerija

Bonus video: