Policija ušla u Savez sindikata: Češljaju finansije

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, inspektori za suzbijanje privredenog kriminala “češljaju” poslovnu dokumentaciju SSCG
0 komentar(a)
Savez Sindikata, Foto: Boris Pejović
Savez Sindikata, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.02.2012. 09:47h

Pripadnici kriminalističke policije ušli su u Savez sindikata Crne Gore na čijem je čelu Zoran Masoničić, potvrdilo je “Vijestima” više izvora.

Prema nezvaničnim, ali pouzdanim informacijama “Vijesti”, inspektori za suzbijanje privredenog kriminala “češljaju” poslovnu dokumentaciju SSCG.

Dobro upućeni izvor “Vijesti” smatra da bi razlog za posjetu policije SSCG moglo da bude i to što je Masoničić, navodno, odbio da dostavi policiji dokumenta u vezi sa finansijskim poslovanjem za 2010. i 2011. godinu.

“Vijesti” nijesu uspjele da stupe u kontakt sa Masoničićem.

Postupajući po zahtjevu Osnovnog državnog tužilaštva, ekspozitura za suzbijanje privrednog kriminaliteta 1. septembra prošle godine zatražila je od SSCG ukupno 12 izvještaja o poslovanju, između ostalih i finansijski izvještaj za 2010.

Zahtjevom u koji su “Vijesti” imale uvid, rukovodilac Siniša Stojković traži finansijski izvještaj sa žiro-računa SSCG za 2010. i prvu polovinu 2011. godine, izvještaj o isplatama plata i akta po kojima je to rađeno, izvještaj sa računa fonda za odmor i rekreaciju...

Svi traženi izvještaji odnose se na 2010. i 2011. godinu, kada je na čelu SSCG bio aktuelni predsjednik Zoran Masoničić.

On je na toj funkciji zamijenio Veselina Vujanovića, koji je podnio ostavku krajem 2009. godine.

Bonus video: