Kokić: U Opštini nisu upoznati, most i prilazni putevi biće uskoro izgrađeni

Kokić je istakao da su vremenske neprilike usporile dinamiku gradnje novog mosta na "Port Mileni"
108 pregleda 0 komentar(a)
most Port Milena, Foto: Primorje.si
most Port Milena, Foto: Primorje.si
Ažurirano: 20.02.2012. 19:22h

Koordinator projekta izgradnje novog mosta na "Port Mileni", Dušan Kokić, demantovao je navode opštinskih zvaničnika da u ovoj godini neće biti gotovi prilazni putevi mostu.

“To jednostavno nije tačno. Možda u Opštini nijesu upoznati, ali most i prilazni putevi sa obje strane biće uskoro izgrađeni”, kazao je Kokić.

V.d. sekretara za komunalne poslove Avdo Derviši je, govoreći o problemima vezanim za "Port Milenu", kazao je da će stari most na kanalu biti u funkciji i dalje, "s obzirom da pristupni putevi novom mostu neće biti završeni u ovoj godini".

Kokić je istakao da su vremenske neprilike usporile dinamiku izvođenja radova "ali ne značajno". "Kasnimo nekoliko dana, ali daćemo sve od sebe da projekat bude završen do 21. maja", kazao je Kokić.

"Kasnimo nekoliko dana, ali daćemo sve od sebe da projekat bude završen do 21. maja", kazao je Kokić

Radove na rasklopnom mostu, vrijednom oko 13 miliona eura, izvodi slovenačko "Primorje".

Osim mosta, projektom je planirana i izgradnja dijela postojećeg bulevara od pekare "Evropa", takođe sa četiri trake. Sa druge strane kanala biće izgrađena saobraćajnica od od trake od raskrsnice ka "Olimpiku" do puta ka Adi Bojani, koja će prolaziti pored lokala "Sole mio".

Zbog trase, kako je kazao Kokić, biće porušen jedan privremeni objekat, te ivičnjaci i manji dio dvorišta "Sole mio", što, za sada, neće ugroziti poslovanje lokala.

Međutim, u drugoj fazi, kojom je planiran nastavak gradnje bulevara od mosta, pod udarom bagera naći se još nekoliko objekata, među njima i poznata "Primavera". Kokić je naveo da teren za drugu fazu, mora da pripremi Opština.

Bonus video: