Twitter akcija: Stigla i garderoba za ugrožene, "obukli" i Rajku i Davida

Tokom tri akcije u Podgorici prikupljeno je oko 6 tona namirnica, Budvani za samo jedan dan prikupili oko 10 tona
73 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2012. 08:51h

Nakon uspješne akcije prikupljanja namirnica (hemija i prehrana) prije nekoliko dana, crnogorski tviteraši su juče u tržnom centru Delta siti organizovali akciju prikupljanja garderobe za ugrožene.

Akciju, u slengu tviteraša nazvanu #RobaUP, je podržao veliki broj građana. Akciju je podržala i ambasada Slovenije u Podgorici, koja je u saradnji sa butikom “Sportina” donirala 250 komada odjeće. Garderobu je donirao i butik “Njujorker”.

Tokom akcije u Delti se našao i Milutin Simović, visoki funkcioner DPS-a i bivši ministar. On, kako je rekao, nije stigao da juče da da podršku akciji, ali je najavio da će doprinos dati tokom akcije prikupljanja garderobe i igračaka za djecu koju 25. i 26. februara organizuje Udruženje roditelja i portal roditelji.me u tržnom centru Mall of Montenegro.

Simović juče u Delti

Iako su namirnice prikupljene tokom prethodnih akcija namijenjene ugroženima na sjeveru, tviteraši su garderobu prikupljenu juče namijenili svima kojima je neophodna i pozvali ih da se obrate kancelariji Crvenog krsta u Podgorici.

Tokom akcije #hranaUp u Voliju, te dvije akcije u Delti, koje su organizovali takođe građani, članovi Montenegro Phototrekkinga, prikupljeno je oko šest tona namirnica.

U sličnoj akciji u Budvi za samo jedan dan prikupljeno je oko 10 tona namirnica.

RAJKA 1. marta počinje da radi

Za pomoć samohranoj majci Rajki Lončarević i njenom trinaestogodišnjem sinu Davidu, nakon pisanja “Vijesti” zainteresovali su se organizatori humanitarne akcije organizovane u Delti.

Jedan od organizatora, Srđan Vukčević pozvao je Lončareviće da za sebe odaberu garderobu prikupljenu u akciji.

"Oni su odabrali ono što im treba i baš nam je drago zbog toga, jer je ovo dokaz da pomoć ide u prave ruke, ljudima kojima je zaista potrebna", kazao je Vukčević “Vijestima.

Rajka i David zadovoljni su akcijom, ali su bili skromni u odabiru.

Rajka i David Lončarević

"Nijesmo htjeli da uzimamo previše, samo ono što nam je zaista potrebno, jer ne želim da gomilam garedrobu, a da nema za druge", kazala je Rajka. Ona je juče bila na razgovoru za posao u Domu starih “Duga” u Martinićima, koji je dobila na inicijativu grupe građana "Vratite nam Danilovgrad".

"Razgovarala sam sa direktoricom Doma Marinom Iković, dogovorile smo se, i od 1. marta počinjem da radim tamo. Posao je jedino trajno rješenje za mene i Davida. Srećna sam i zahvalna svima koji su nam pritekli u pomoć", kazala je Rajka.

Galerija

Bonus video: