Štrajk na aerodromu u Frankfurtu ne utiče na letove iz Crne Gore

Obustava rada u jednoj od najvećih evropskih vazdušnih luka počela je noćas 4.00 sata i trajaće u narednih 24 sata
0 komentar(a)
aerodrom, Foto: Boris Pejović
aerodrom, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 20.02.2012. 11:13h

Uprkos štrajku zemaljskog osoblja na Frankfurtskom aerodromu, koji je počeo noćas u 4.00 i trajaće u naredna 24 sata, današnji let Montenegro Airlinesa za Frankfurt će biti realizovan u skladu sa planom i redom letjenja, kao što je to bio slučaj i prethodnih dana, saopšteno je iz crnogorske avio-kompanije.

"Štrajk dijela zaposlenih na frankfurtskom aerodromu ne utiče na obavljanje našeg saobraćaja ka ovoj destinaciji", kazali su "Vijestima" u Montenegro Airlinesu.

Zemaljsko osoblje na Frankfurtskom aerodromu stupilo je danas jednodnevni štrajk što je dovelo do kolapsa i otkazivanja 223 letova i premještanje oko 70 ranije planiranih letova na druge aerodrome u Njemačkoj, saopštio je portparol aerodroma, prenijela je agencija Tanjug.

Njemačka aviokompanija "Lufthansa" koja drži više od polovine letova na aerodromu u Frankfurtu, otkazala je oko 200 svojih dolaznih i odlaznih letova u unutrašnjem i međunarodnom saobraćaju, izuzev interkontinentalnih letova koji su svi danas na programu.

Sindikati traže povećanje plata za 25 do 50 odsto, u zavisnosti od stručne spreme, kao i povećanje bonusa i smanjenje radnog vremena.

To je biti treći štrajk na frankfurtskom aerodromu u manje od nedjelju dana. U četvrtak prošle nedjelje su zbog prekida rada bila otkazana 172 leta, a u petak 280, najviše "Lufthanzinih".

Ovoga puta sindikati su se odlučili na štrajk zbog spora sa upravom aerodroma oko plata i radnih uslova za oko 200 članova zemaljskog osoblja.

Frankfurtski aerodrom, sa oko 1.300 letova dnevno, treći je po prometu u Evropi, iza londonskog Hitroua i pariskog "Šarl de Gola", navodi Rojters.

Bonus video: