Situacija u Berana se stabilizuje, pristižu zahtjevi za procjenu šteta

Da se život polako normalizuje govori i činjenica da je poslije 20-ak dana u Beranama proradila zelena pijaca
111 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2012. 13:49h

Na području beranske opštine, poslije skoro 20 dana sniježne blokade, život se polako stabilizuje, ali su opštinskoj komisiji počeli da pristižu zahtjevi za procjenu šteta.

"Opštinskoj Komisiji za procjenu štete od elementarnih nepogoda dostavljeno je 105 zahtjeva, od kojih se 29 odnosilo na štete pričinjene na kućama", saopšteno je iz Štaba za upravljenje u elementarnim nepogodama.

Građanima je zbog toga ponovo upućen apel da se uključe na uklanjanju snijega i ledenica sa krovova, jer se od ponedjeljka najavljuje kiša, koja će dodatno opteretiti neočišćene krovove i povećati šanse za njihovo urušavanje.

Pomoć u hrani i ljekovima helikopterom je danas dopremljena za tri porodice u Gornjem Šekularu i jednu porodicu u selu Kalica, a u Klinički centar Crne Gore helikopterom su u prijepodnevnim satima upućena dva pacijenta.

"Ministarstvo poljoprivrede, za potrebe stočara, za sada je obezbijedilo 43 tone stočne hrane. Za stotinak stočara, već je isporučeno je oko 15 tona prehrane za stoku", navodi se u saopštenju.

Da se život polako normalizuje govori i činjenica da je poslije 20-ak dana u Beranama proradila zelena pijaca sa dobrom ponudom sira i ostalih mlječnih proizvoda.

Danas je počelo i uklanjanje snijega iz najužeg gradskog centra, koji se odvozi na obale Lima. Ulice su i dalje, međutim, zatrpane sniježnim nanosima i saobraćaj u gradu se odvija veoma otežano.

Galerija

Bonus video: