Kolašinu i Mojkovcu hitno potrebna mehanizacija

"Treba što prije doći do odsječanih sela", kazao je ministar Boro Vučinić
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2012. 13:03h

Ministar odbrane Boro Vučinić i načelnik Generalštaba Dragan Samardžić posjetili su Kolašin i Mojkovac, a tokom razgovora sa članovima kriznih štabova precizirane su najurgentnije potrebe u tim opštinama.

Zahtjevi su se, prije svega odnosili na "pojačanje" mehanizacije i nastavak akcija "iz vazduha" u odsječenim djelovima te dvije opštine.

"Treba što prije doći do odsječanih sela. Prioritetno ćemo povesti računa da gdje je najneophodnije vazdušnim putem pokušamo da dostavimo hranu i ljekove. Odlična je komunikacija između kolašinskog kriznog i Operativnog štaba i tako će biti i ubuduće", kazao je Vučinić.

On je kazao da je najbitnije da se sve učini kako bi se stanje u Kolašinu "učinilo podnošljivim", a naglasio je i važnost potrebnih priprema za eventualne intezivne padavine naredne sedmice.

Prema riječima predsjednika Opštine Kolašin Darka Brajuškovića, Kolašinu su trenutno najpotrebnije dvije mašine i gorivo kako bi se krenula ka najudaljenijim selima.

"Vojska Crne Gore je do sada učinila mnogo. Tražili smo dvije mašine, kojima bi nastavili čišćenje puteva prema udaljenim selima i gorivo, koje će nam biti potrebno. Dogovrili smo i da dosadašnju odličnu saradnju između lokalne uprave i Vojske Crne Gore na neki način i institucijalizujemo", kazao je Brajušković.

Prema riječima komandanta brigade Kopnene vojske, potpukovnika Dragutina Dakića, pored brojnih akcija minulih dana, najteže su, ipak, bile one kada je trebalo pružiti podršku porodicama preminulih ljudi.

"Naši ljudi su pješačili u jednom pravcu po 10 km, kako bi dostavili pogrebnu opremu i omogućili dostojanstvenu sahranu pokojniku. Tako je bilo u selu Ravni. Pješačili smo i do Prekobrđa kako bi smo jednoj starici pružili pomoć. Tako ćemo nastaviti i narednih dana", kazao je potpukovnik Dakić.

Galerija

Bonus video: