Budva za sjever donirala 70.000 i 10 tona hrane

"Zahvaljujući velikom odazivu budvanskih privrednih subjekata, u ugrožene opštine upućena je neophodna mehanizacija, koju čini više od 20 mašina", kazao je Rađenović
0 komentar(a)
Hrana, pomoć sjeveru, Foto: Twitter
Hrana, pomoć sjeveru, Foto: Twitter
Ažurirano: 17.02.2012. 14:34h

Budva je donirala više od 70.000 eura i 10 tona hrane kao jednokratna pomoć za opštine na sjeveru Crne Gore koje su pogođene snježnim nevremenom, kazao je gradonačelnik Lazar Rađenović, nakon sumiranja rezulatata opštinskog tima za vanredne situcije na čijem je čelu.

Opština je izdvojila 50.000 eura, 6.000 preduzeće "PRO ING TRADE", angažovano na projektu otpadnih voda 3.000, preduzeće WTE, nosilac projekta otpadnih voda izdvojilo je 2.000 eura, JP "Mediteran reklame" 3.000, kompanija "Montenegro staras" 2.500 eura, kompanija "Merkur" 1.000, dok je Rotari klub Budva izdvojio 2.800 eura.

"U nadležnim službama Opštine realizovan je veći dio raspodjele novčanih sredstava iz ukupnog fonda od 50.000 eura koji je, već prvog dana po uvođenju vanrednog stanja, opredijeljen za najugroženije opštine u Crnoj Gori", rekao je Rađenović.

Finansijska sredstva su izdvojena iz stalne i tekuće budžetske rezerve i prema riječima predsjednika Opštine radi se o pomoći svih građana Budve, građanima sjevera.

"Novac se uplaćuje direktno na žiro račune ugroženih opština. Zahvaljujući velikom odazivu budvanskih privrednih subjekata, u ugrožene opštine upućena je neophodna mehanizacija, koju čini više od 20 mašina, od čega se najveći broj nalazi u prijestonici Cetinje", kazao je Rađenović.

Tokom trajanja vanrednog stanja Služba zaštite i spasavanja Opštine imala je nekoliko intervencija na seoskom području.

"Zajedno sa preduzećem Kolma commerce raščišćen je put za Uglješiće, a JP "Vodovod" i KSJP Budva su učinili prohodnim sve prilaze kućama na Brajićima, čime su svi lokalni putevi na teritoriji našeg grada sada u funkciji. Na dežurne telephone javljao se veliki broj gradjana koji su nudili pomoć, kako u materijalnim sredstvima, tako u smještajnim kapacitetima ili fizičkom angažovanju", kazao je Rađenović.

On je pohvalio akciju koji su pokrenuli grupe "Pomoć u srcu – nečije malo, nekome je dovoljno" zahvaljujući kojoj je u Budvi prikupljeno oko 10 tona najosnovnijih prehrambenih namirnica.

"Više od 150 zaposlenih u Opštini kupovinom namirnici podržalo je ovu akciju a lokalna uprava je donirala gorivo vozilima za prevoz namirnica", zaključio je Rađenović.

Bonus video: