Stiže hrana u mojkovačka sela

Aviohelikopterska jedinica MUP-a Crne Gore evakuisala je jutros teškog bolesnika iz sela Stožer iz bjelopoljske opštine
0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2012. 12:51h

Slovenački helikopter danas je u reon Plužina na sedam lokacija odvezao 13 dobrovoljaca i 200 kilograma hrane. Grčki helikopter transportovao je u Plav pripadnike Vojske Crne Gore na pomoć u čišćenju grada.

Dvije "gazele" Vojske CG transportovale su ukupno 300 litara goriva u reon Veruše.

Aviohelikopterska jedinica MUP-a Crne Gore evakuisala je jutros teškog bolesnika iz sela Stožer iz bjelopoljske opštine.

U toku je operacija odvoženja dobrovoljaca iz Podgorice u kolašinska sela Liješnje, Velje duboko, Prekobrđe i Gornja Morača. Takođe, ta jedinica doprema hranu zavijanim selima u opštini Kolašin. Slijedi podjela hrane u reonu opštine Mojkovac.

Trenutno se evakuiše starica iz sela Prekobrđe u Klinički centar Crne Gore, dok jedna "Gazela" VCG prevozi radnike Elektrodistribucije sa lokacije manastir Morača u selo Liješnje, a druga prevozi bolesnu osobu iz sela Ravni u Klinički centar Crne Gore

Humanitarci nose hranu i ljekove za sela bihorskog kraja

Konvoj humanitaraca krenuo je jutros iz Berana prema selima bihorskog kraja, noseći hranu i ljekove za ugrožene porodice u snijegom odsječenim selima.

U konvoju je sedam terenskih vozila, a sa njima je krenuo i jedan policijski terenski automobil, pic-gauer.

Prema riječima sekretara Opštinske organizacije Crvenog krsta, osim policije, u pratnji konvoja je i nekoliko pripadnika Vojske Crne Gore, koji će pomoći u raspodjeli paketa.

Foto: Rabrenović

"Spremili smo se dobro za ovu avanturu. Idemo jakim vozilima da bi mogli da budemo jedni drugima od pomoći ako neko zaglavi u snijegu. Za sada nas prati lijepo vrijeme", rekao je Slavko Jolić.

On je kazao da će konvoj humanitaraca najprije doći do Petnjice, a da će potom pokušati da se probije do sela Lješnica, Tucanje, Orahovo i drugih, do kojih je probijen kakav-takav put.

„Namjeravamo da obiđemo nekoliko desetina domaćinstava na području Bihora, i da dostavimo ljekove i hranu“ – kazao je sekretar beranskog Crvenog krsta.

U bihorskim selima koja su sasvim odsječena, hrana i ljekovi prije dva dana dostavljani su putem helikoptera.

Galerija

Bonus video: