Miško Rađenović novi direktor Akademije znanja

Nakon neopozive ostavke prvog čovjeka univerzitetskog centra, nova kadrovska rješenja u Akademiji znanja
197 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2012. 03:28h

Novi direktor Akademije znanja, ustanove koja gazduje novom zgradom Univerziteta u administrativnom centru Budve, je Miško Rađenović, potvrđeno je “Vijestima“ u lokalnoj upravi.

Rađenović, iako mladi kadar, dugogodišnji je turistički radnik, i bio je zaposlen u gotovo svim elitnim domaćim hotelima.

Rađenović će na čelno mjesto prve fakultetske ustanove u metropoli turizma zamijeniti Aca Ognjenovića, koji je nakon nekoliko mjeseci, koliko je bio u fotelji direktora, podnio iznenada neopozivu ostavku. Ognjenović je, nakon dolaska na mjesto gradonačelnika Lazara Rađenovića, u kadrovskoj kombinatorici, koju je novi prvi čovjek grada sproveo u aprilu, sa mjesta sekretara za komunalno-stambene poslove premješten na funkciju direktora Akademije znanja.

Ognjenovića je u Akedemiji dočekala nimalo lijepa situacija - višemjesečna kašnjenja u isplatama zarada zaposlenima, prazna kasa, te ostali problemi sa kojima se suočava ta mlada ustanova.

Kompletiran kabinet gradonačelnika

Rađenović, koji dolazi na tu funkciju, po svemu sudeći preuzima od Ognjenovića „vruć krompir“, jer, iako je zgrada u koju je uloženo pet miliona eura jedna od najsavremenijih na primorju, otvorena prije dvije godine, ipak se nijesu ostvarili planovi pretvaranja Budve u univerzitetski centar. Ostaje da se vidi da li će Rađenović uspjeti da animira otvaranje još nekoliko fakultetskih smjerova, a time i velikog broja mladih ljudi da dođu u Budvu i omogućiti puni kapacitet Akademiji znanja.

Ognjenovića je u Akedemiji dočekala nimalo lijepa situacija

Kada je riječ o ostalim kadrovskim rješenjima, svakako je najinteresantnije da je kabinet gradonačelnika Rađenovića konačno, nakon devet mjeseci od kada je preuzeo čelnu funkciju u gradu, kompletiran.

Za savjetnika za odnose sa javnošću, koja će ujedno ubuduće obavljati poslove portparola Opštine, postavljena je Tijana Kotarac, dok je umjesto dosadašnje šefice kabineta Danijele Marotić, koja je preuzela funkciju načelnice za urbanizam, imenovana Jelena Baštrica.

Bonus video: