Led na Skadarskom jezeru otežava transport bolesnika i hrane

Na zahtjev Operativnog štaba za vanredne situacije iz Bara granična policija je prevozila stanovništvo na relacijama Virpazar- Murići i natrag
101 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2012. 17:50h

Službenici Ispostave granične pomorske policije su, u periodu od 11. do 16. februara, i pored leda na Skadarskom jezeru prevezli više osoba kojim je pomoć bila potrebna, saopšteno je iz Uprave policije.

Na zahtjev Operativnog štaba za vanredne situacije iz Bara granična policija je prevozila stanovništvo na relacijama Virpazar- Murići i natrag.

Pomoć je ukazana ljudima koji nijesu mogli da dođu do svih domova u Virpazaru, ali i u cilju dostavljanja hrane mještanima sela Krnjice.

Ekspoziture granične pomorske policije Podgorica su, sa službenim plovilom, a u pratnji dva člana porodice i Službe hitne medicinske pomoći iz Bara, prevezli bolesnog sedamdesetogodišnjaka od mjesta Murići do Virpazara.

Među brojnim zahtjevima Operativnog štaba bio i onaj kojim se od granične pomorske policije tražilo da prevezu bolesnog mladića od Murića do Virpazara.

U saopštenju policije se navodi da je uprkos ledu od oko četiri centimetra na Skadarskom jezeru i taj zadatak iz drugoj puta usješno realizovan.

"Akcija je ipak uspješno okončana, te je nakon transporta i pristajanja u Virpazaru, bolesno lice u cilju dalje hospitalizacije preuzela ekipa Službe hitne medicinske pomoći iz Bara. Takođe, tom prilikom, u mjestu Krnjice dostavljeni su hrana i lijekovi porodici koja je bila u stanju ugroženosti", navodi se u saopštenju Uprave policije.

Poručuje da će ispostava granične pomorske policije i dalje nastaviti da pomaže stanovništvu ugroženom vremenskim nepogodama.

Galerija

Bonus video: