Građani da prijave oštećenja na dalekovodu

Kako je saopšteno iz Operativnog štaba, usljed vremenskih neprilika i preopterećenja često dolazi do kvarova na distributivnoj mreži
50 pregleda 0 komentar(a)
dalekovod, Foto: Luka Zeković
dalekovod, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 16.02.2012. 17:03h

Operativni štab za vanredne situacije apelovao je na građane da, ukoliko primijete oštećenja na trasi dalekovoda, odmah obavijeste lokalnu Elektrodistribuciju, kako bi se blagovremeno otklonili kvarovi.

Kako je saopšteno iz Operativnog štaba, usljed vremenskih neprilika i preopterećenja često dolazi do kvarova na distributivnoj mreži.

„Zato apelujemo na građane da, ukoliko primijete da je došlo do prekida ili havarije na trasi dalekovoda, odmah obavijeste lokalnu Elektrodistribuciju, kako bi se blagovremeno uputile ekipe radi otklanjanja kvara“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da Elektrodistribucija trenutno na području Crne Gore ima više od 50 ekipa za otklanjanje kvarova, kojima su te informacije od presudnog značaja za djelovanje.

Iz Opreativnog štaba apeluju na građane i da, u cilju redovnog snadbijevanja električne mreže „isključe sa napona sve potrošače u cilju smanjenja potrošnje električne energije, kako bi se izbjegle redukcije i restrikcije“.

Bonus video: