Kotorski kafići zatvoreni, iz Opštine poručuju da su im zahtjevi mimo zakona

Ugostitelji zahtijevaju od opštine da im se omogući puštanje muzike do 24 sata radnim danima, a vikendom do 1 sat
130 pregleda 0 komentar(a)
Kotor lokali, Foto: Skala radio
Kotor lokali, Foto: Skala radio
Ažurirano: 16.02.2012. 10:18h

Dio ugostitelja u kotorskom starom gradu počeo je štrajk nezadovoljni odnosom vlasti prema njima, prenosi Skala radio.

NVO Unija privatnih poslodavaca Stari Grad Kotor zahtijevaju od opštine da im se omogući puštanje muzike do 24 sata radnim danima, a vikendom do 1 sat.

Ugostitelji nadalje traže smanjenje cijena za korišćenja terasa, kao i smanjenje zakupnina u zimskom periodu.

"Navodi ugostitelja da je zakupnina objekata povećana za 50 odsto nije tačna jer se ove cijene nijesu mijenjale od 2008. godine, a po skupštinskoj odluci, cijene su se usklađivale samo ukoliko je cijana bila niža u odnosu na važeći cjenovnik", kazao je za Skala radio Ivo Magud, v.d. direktora opštinske Direkcije za uređenje Kotora.

"Takođe, sadašnje cijene zakupa terasa po metru kvadratnom, istovjetne su po cjenovniku iz 2008. godine i mjesečno su znatno manje u van sezoni", navodi on.

U sezoni, terase se u ekstra zoni plaćaju 14 eura po kvadratu, a van sezone 6,5 eura, a u prvoj zoni 12 eura u sezoni, a u vansezoni, 5 eura.

Kada je riječ o zakupninama, početne cijene na tenderu su za kafe bar u ekstra zoni je 30 eura, a zakupnina za restorane u ekstra zoni je 21 euro.

Poslastičarnice plaćaju u ekstra zoni 21 euro, a u četvrtoj 10,5 eura.

"Trenutni dug ugostitelja zaključno sa 14. februarom, samo za januar je oko 95.000 po osnovu zakupa, a za korišćenje terasa dug je oko 4.300 eura", kazao je Magud.

On je dodao da su cijene zakupa dobijene na licitaciji i zakonski ih nije moguće mijenjati jer su ih izlicitirali sami ugostitelji.

Bonus video: