Spremaju se kadrovske promjene u službama Prijestonice

"Dosadašnji tok intervencija, koji se odnosi na drugi talas padavina, mogao je biti efikasniji”, priznao je Bogdanović
119 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 17:54h

Gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović najavio je da će, po okončanju borbe sa vremenskim nepogodama, detaljno razmotriti i napraviti analizu djelovanja u aktuelnom periodu i u skladu s tim napraviti kadrovske promjene u pojedinim službama Prijestonice Cetinje.

Bogdanović je, gostujući na lokalnom radiju, odgovrajući na pitanje “da li smatra da je lokalna uprava tokom proteklih dana informisala javnost da je stanje u gradu bolje u odnosu na činjenično”, odgovorio “da je Prijestonica Cetinje isključivo prosljeđivala informacije koje je dobijala od nadležnih službi”.

“Sve informacije koje smo iznosili u javnost isključivo su dospijevale u kabinet gradonačelnika od nadležnih službi. To se ne odnosi samo na aktivnosti prilikom čišćenja snijega, već i u slučaju vodosnabdijevanja gradskog područja, s obzirom da informacije dobijamo od JP ’Vodovod i kanalizacija’”, kazao je on.

Grad tri dana bez vode

Grad već tri dana nema vode, jer je došlo do prekida u napajanju strujom glavnog cetinjskog vodoizvorišta.

“Podgor će, prema najavama, struju dobiti do večeras, tako da očekujemo da ekipe JP ’Vodovod i kanalizacija’ puste vodu ka gradskom području najkasnije u četvrtak ujutro”, kazao je Bogdanović.

On je rekao da i dalje imaju mnogo obaveza u čišćenju grada, ali da su posebni prioriteti čišćenje i odvoz snijega sa gradskog područja, što skorije probijanje lokalnih saobraćajnica na seoskom području, kao i urgentno uspostavljanje redovnog vodosnabdijevanja na gradskom području.

“Tokom prvog talasa sniježnih padavina, gradske i lokalne saobraćajnice čišćene su uredno i tom prilikom nije bilo većih poteškoća. Međutim, dosadašnji tok intervencija, koji se odnosi na drugi talas padavina, mogao je biti efikasniji”, priznao je Bogdanović.

Zastarjela mehanizacija

On je naglasio činjenicu da JKP raspolaže zastarjelom mehanizacijom za čišćenje snijega, ali da to ne može biti izgovor u datoj situaciji.

“Tokom proteklih dana pomoć u mehanizaciji imali smo od opština Budva i Kotor, angažovali smo i više privatnih preduzeća, tako da se nijesmo oslonili isključivo na sopstveni i vozni park javnih službi. Problem sa mehanizacijom nije novost, a aktuelna situacija primorala nas je da u narednom vremenskom periodu definitivno investiramo u dio voznog parka”, kazao je Bogdanović.

On je najavio da će u narednih nekoliko dana biti formirana komisija za procjenu šteta nastalih na području prijestonice Cetinje.

Helikopterom u Katunsku nahiju

I cetinjska opština počela je sa helikopterskim transportom životnih namirnica u 11 sela Katunske nahije koja su već danima odsječena od grada. Isporučeno je 58 paketa, po 25 kilograma brašna, osnovne prehrambene namirnice za pet dana za četvoročlano domaćinstvo, kao i paketi sa ljekovima.

Uz dostavu namirnica, istovremeno je evakuisana i jedna osobe iz Ubala Čevskih koja je, zbog zdravstvenih tegoba, transportovana do bolnice „Danilo I“. Akciju je Prijestonica sprovela u saradnji sa nacionalnim koordinacionim timom za upravljanje vanrednim situacijama i Vojskom Crne Gore.

Putevi u Katunskoj nahiji i dalje su neprohodni, a iz cetinjske Opštine tvrde da se mehanizacija već nalazi na tom području i probija puteve iz pravca Cetinja i Grahova. Kako navode, situacija je tokom proteklih dana bila dodatno složenija jer ta sela nijesu imala ni struje.

Više dana bez struje bili i Njeguši. Snabdijevanje strujom ka većini drugih sela, nakon višednevnog zastoja, uspostavljeno je prije dva dana, no napajanje je i dalje u prekidu ka selu Lastva Čevska. Struju još nemaju pojedina sela u Riječkoj nahiji.

Galerija

Bonus video: