Do Rogama samo jednom trakom

Granica između opština Danilovgrad i Podgorica vidljiva i u održavanju starog puta preko Spuža, podgorički putari tvrde da nije namjerno
155 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 18:16h

Granicu između Podgorice i Danilovgrada stari put preko Spuža odavno pokazuje.

U julu 2010. godine završena je rekonstrukcija djela koji pripada Danilovgradu, dionica Danilovgrad - Spuž - KP dom, a dio ove saobraćajnice od KP doma do Rogama, ostao je da čeka povoljne podgoričke prilike, jer je u nadležnosti Glavnog grada. Upravo tako i ovih dana je čišćen.

Na dionici od Danilovgrada do KP doma prohodne su dvije trake,a od KP doma do Rogama očišćena je samo jedna traka i saobraća se otežano.

Direktor “Putevi Podgorica”, Zdravko Klikovac “Vijestima” je kazao da su ekipe na terenu i da daju sve od sebe, kao i da ne prave razliku da li je neka dionica u nadležnosti Danilovgarada ili Podgorice i da to nije razlog za samo jednu očišćenu traku. On je nakon poziva novinara i obišao ovu dionicu.

“Naše ekipe rade intenzivno, znam da su čistili i nasipali so jer je put veoma osjetljiv zbg poledice. Danas kad sam krenuo da obiđem tu dionicu u susret meni išla je mašina koja proširuje put. Činjenica je da je jedan dio puta ostao uzan, ali napravljena su proširenja sa strana, na otprilike svakih pedeset metara. Ako sve bude u redu trebalo bi da za nekoliko sati budu očišćene obje trake. Mi ne postavljamo pitanje da li put koji čistimo pripada nama ili nekoj drugoj opštini, jer smo na usluzi građanima”, kazao je Klikovac.

Hitne intervencije zbog smrtnih slučajeva

On je pojasnio i da ima mnogo većih problema na terenu, da treba probiti puteve do zavijanih područja kao što su Piperi ili Zatrijebač, kao i da ima puno hitnih intervencija na koje se moraju odazvati zbog smrtnih slučajava.

“Radimo bez prestanka, angažovanje je maksimalno, a koliko uspijevamo zavisi i od terena, i od mašina. U gradu radimo intenzivno, pored čišćenja i proširenja gradskih ulica, snijeg se sakuplja i nosi na deponiju kako bi se oslobodili putevi, ali i da ne bi usljed otapanja došlo do velike količine vode na ulicama”, kazao je Klikovac.

Galerija

Bonus video: