Franović: Vozovi kreću za nekoliko dana

Cilj nam je da što prije probijemo tu dionicu, a prije svega da očistimo kilometar i nešto više prije tunela Trebešica gdje su nam ostale dvije mašine
59 pregleda 0 komentar(a)
voz željeznica snijeg, Foto: Vojska CG
voz željeznica snijeg, Foto: Vojska CG
Ažurirano: 15.02.2012. 09:58h

Predsjednik odbora direktora Željezničke infrasturkure Zarija Franović kazao je da željezničari čiste prugu, da ih čeka veliki posao i da će vozovi krenuti za nekoliko dana, ako vrijeme ne pokvari planove.

“Čistači bi relativno brzo mogli proći prugom i očistiti osnovni profil, ali nama je cilj da prugu očistimo i sa strana i da kada vozovi krenu nema bojazni od novih usova”, rekao je Franović.

On je ocijenio da je najteža dionica Lutovo-Trebešica.

“Već smo krenuli prema Lutovu. Montekargo se uključio sa svojom lokomotivom, a mi smo angažovali još jedan dodatni bager. Cilj nam je da što prije probijemo tu dionicu, a prije svega da očistimo kilometar i nešto više prije tunela Trebešica gdje su nam ostale dvije mašine. To je najteži dio - od Bratonožića do Lutova ima oko tri kilometra da se očisti. Treba očistiti i kompletnu drugu dionicu od Lutova do Trebešice na kojoj su ogromni smetovi i usovi. Na tom dijelu imamo 15 tunela, pet galerija i osam mostova”, kaže Franović.

Pruga od Bijelog Polja do Mojkovca, kako kaže Franović, je prohodna.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: