Još jedan ciklon: Stižu led i sibirska zima

Ipak, taj talas će usporiti akcije koje se odvijaju na terenu, s obzirom na to da je stanje na sjeveru jako teško, kazao je Branko Micev
0 komentar(a)
led Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
led Nikšić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 15.02.2012. 09:12h

Načelnik Centra za analizu i prognozu vremena u Hidrometeorološkom zavodu Crne Gore Branko Micev kazao je kako se u srijedu očekuju jako niske temperature, kao i da će tokom naredna dva dana “veći dio Crne Gore biti okovan ledom, sa temperaturama do minus 20 stepeni”.

Micev je saopštio i da je 14. februara na području Glavnog grada zabilježeno najhladnije jutro u posljednjih 27 godina, dok za danas očekuje povećanje oblačnosti: “U večernjim satima u srijedu, i u jutarnjim i prijepodnevnim u četvrtak očekuje se brz prolazak frontalnog talasa”.

“U tom periodu, u većini mjesta Crne Gore, očekuju se slabe sniježne padavine, na primorju sa slabom kišom. I sve je to prolaznog karaktera. Tokom večernjih sati u srijedu i u četvrtak u jutarnjim satima to će proći, tako da će na jugu i primorju doći do razvredravanja, dok će na sjeveru i tokom četvrtka dominirati oblačnost i hladnoća, sa povremenim slabim snijegom”, rekao je Micev.

Novi ciklon neće, kako je kazao, donijeti nepogode kao prethodna dva: “U pitanju su slabe sniježne padavine. Ipak, taj talas će usporiti akcije koje se odvijaju na terenu, s obzirom na to da je stanje na sjeveru jako teško”.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: