Vuksanović: Nijesmo oduzimali vozila, ali je bilo isključenja vozača

Gradonačelnik Mugoša je kazao Vijestima da su nadležne službe bile primorane da oduzmu jedan broj vozila
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2012. 14:56h

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović kazao je da privatna vozila u Glavnom gradu nijesu oduzimana od građana koji su ih koristili, ali da je bilo isključenja vozača koji nijesu poštovali propise, iako je ranije ponavljano da će biti strogo sankcionisana vožnja privatnih automobila.

Gradonačelnik Glavnog grada Miomir Mugoša kazao je "Vijestima" u utorak veče da je zabrana saobraćaja na ulicama Podgorice ostaje, kao i da je pooštreno kažnjavanje građana koji ne poštuju uredbe gradskih vlasti u vanrednoj situaciji rezultiralo oduzimanjem jednog broja vozila. On je kazao da su nadležne službe bile primorane da zbog velikog broja vozila privremeno potpuno obustave saobraćaj na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog.

Vukasnović je apelovao na građane da ne koriste automobile.

“Ove okolnosti će biti predmet kasnije analize. Svakako postoje isključenja iz saobraćaja, oduzimanje je možda grub izraz, ali isključenje iz saobraćaja svakako onih koji ne budu poštovali pravila kao i adekvatne kazne. Nadam se da do toga neće dolaziti iz razloga što očekujem solidarnost građana prema svim upustvima koje su dobili od štaba za vanredne situacije”, rekao je Vuksanović.

On je dodao da ima dosta tema koje bi mogle da se kandiduju kao negativne.

“Ovo su vanredne okolnosti, gdje nema mjesta za bilo kakve senzacionalizme, da li je vozilo oduzeto, nije li oduzeto, da li ima lance ili nema, ovo su sada okolnosti kakve su, i upozoravaju nas da ubuduće moramo da vodimo drastičnije računa , da određene standarde poštujemo, kad uslovi zimski ali i ljetnji nalažu”, zaključio je Vuksanović.

Bolje snabdijevanje i vodom i strujom

Situacija u Podgorici je, kako je istakao, znatno bolja u odnosu na prethodne dane, a proradilo je i vodoizvorište Iverak. To prema Mugošinim navodima znači da je snabdijevanje vodom, ali i strujom, “iz časa u čas sve bolje”.

“Napredujemo u čišćenju puteva, ali ne željenom dinamikom, jer je došlo do kvarova na opremi, ali i do zamora ljudstva. Struju je dobilo Bioče, Lijeva Rijeka, sela u Zeti, Gostilje, Balabani Studenac, a namaju je mještani gornjeg dijela Pipera, gornjih Komana... “, rekao je Mugoša.

Saopštio da je sa ulica uklonjeno stotine kubika snijega, da su otvoreni šahtovi kako bi kad dođe do topljenja preostalog snijega voda oticala, te da je bilo preko 800 intervencija Domova zdravlja.

“Američka ambasada je ponudila pomoć, ali je ona najneophodnija u hrani i u tehnici, a bilo bi dobro da se nabavi 2-3 sanki za lakše intervenisanje na terenu”, objasnio je Mugoša.

Mugoša poslušao babu

Na konstataciju novinara da nije viđen kako čisti ulice Podgorice, Mugoša je odgovorio da to ne smatra njegovim propustom, niti da je motiv onih koji su to radili bio marketing.

“Kad sam bio mali, baba me je savjetovala, nemoj sine da se toliko zračiš”, kazao je Mugoša.

Pomažu sjeveru sa 30.000

Gradonačelnik Podgorice Miomir Mugoša predložio je da se iz budžetskih glavnog grada rezervi 30 hiljada eura dodijeli kao pomoć ugroženim opštinama na sjeveru Crne Gore.

Ako odbornici Skupštine Glavnog grada na sjutrašnjoj sjednici podrže Odluku gradonačelnika, po pet hiljada eura biće uplaćeno na račune opština Mojkovac, Kolašin, Andrijevica, Žabljak, Šavnik i Plužine.

Galerija

Bonus video: