Budvani već prikupili više tona hrane za sjever, akcija je u toku

Građani su kupovinom prehrambenih namirnica i sredstava za higijenu učestvovali u akiciji, koja se organizuje ispred centralnog prodajnog objekta kompanije Megamarket
60 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 11:52h

Više hiljada građana Budve i okolnih mjesta, odazvalo se humanitarnoj akciji za pomoć ugroženim opštinama na sjeveru države organizuje u Budvi.

Akcija koja se pod slaganom “Nečije malo, nekome je dovoljno! “, koju su pokrenuli budvani Božo Radović i Jelena Kaluđerović započela je jutros oko 8 časova i već do sada prikupljeno je nekoliko tona hrane.

Radović i Kaluđerović navode da su bili podstaknuti akcijom prikupljanja namirnica za ugrožene sa sjevera koju je preko društvenih mreža Facebook i Twitter inicirala Damira Kalač u Podgorici.

"Odlučili smo da istu takvu akciju organizujemo u Budvi! Akcija je izazvala veliki odjeka među građanima i drago nam je što su se svi odazvali. Još uvijek traje do 20 časova, i vjerujemo da ćemo uspjeti prikupiti još hrane neophodne za sve one koje je ovo nevrijeme pogodilo.

Jelena i Božo sa volonterima

Građani su kupovinom prehrambenih namirnica i sredstava za higijenu, svako prema svojim mogućnostima, učestvovali u akiciji, koja se organizuje ispred centralnog prodajnog objekta kompanije Megamarket", kazali su Božo i Jelena.

Akciji su podržali i zaposleni u opštini, a među prvima koji je kupovao bio je gradonačelnik Lazar Rađenović sa svojom suprugom Jelenom.

Kompanija Megamarket je donirala 500 litara ulja, 500 kg brašna, 500 kg šečera, 500 litara mlijeka, 100 kg tjestenine, 1.000 komada konzervi tunjevine i sardina, takođe i određenu količinu voća i povrća.

U Podgorici će slična akcija biti organizovana u srijedu u Tržnom centru Delta siti >>>

Galerija

Bonus video: