Dio Cetinja bez struje do 14 časova

Grad je od ponedjeljka i bez vode, a kako sada stoje stvari, voda neće stići prije popdnevnih časova
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 11:15h

Dio Cetinja biće bez struje od 10 do 14 časova, saopšteno je iz Elektrodistribucije Cetinje.

Kako je "Vijestima" saopšteno bez elektrićne energije biće naselja Gipos, 4. jul, zgrade u naselju Luke Ivaniševića Plavnekapa, S-40 I Željezara, zatim ulica Nikole Lekića, Obilića poljana, donji dio Donjeg kraja do naselja Barake, Baice, Dubovik, Petrov Do i Miljevići.

Iz cetinjske distribucije kažu, da je do prekida sanbdijevanja strujom došlo, jer njihovi radnici moraju da očiste krov tragostanice Cetinje 2 koja se nalazi u Gornjem Obodu.

Grad je već dva dana i bez vode. Kako sad stoje stvari, voda neće stići prije popdnevnih časova.

Prema saznanjima "Vijesti", kvar na elektropostrojenjima u Podgoru, koji je glavno izvorište grada, jos uvijek nije otklonjen.

Iz vodovoda kažu, da su oni helikopterom do crpne stanice prebacili radnika, koji bi trebalo da pokrene postrojenje, čim struja dođe.

Nakon toga, vjeruju da bi pumpama trebalo oko 4 sata da normalno profunkcionišu. Iz Prijestonice Cetinje navode da su u gradu počeli i sa odvoženjem snijega.

U toj akciji biće uključeno između 15 i 20 kamiona. Sa odvoženjem snijega počeće se od dijela autobuske i vatrogasne, pa prema gornjem dijelu grada.

Prema istim navodima, čistač je danas ušao u naselje Luke Ivaniševića, koje je bilo jedno od nakritičnijh tačaka u gradu.

U akciji ciscenja danas ce se ukljuciti I studenti, a kako Vijesti saznaju poziv za akciju dobili su i odbornici cetinjskog parlamenta.

Medjutim, prema saznanjima "Vijesti", do sad su se odazvali samo odbornici Slobodan Čavor i Čedo Kapisoda.

Situacija sa probijanjem puteva do cetinjskih sela i dalje je alarmantna. Sela u katunskoj nahiji, dobila su struju, ali su mještani i dalje zavijani. Snjegočistač krenuo je u pravcu tih sela, ali je poslije par kilometara zastao.

Istim intenzitetom teče i akcija čišćenja puta od Ulica prema Rijeci Crnojevica.

Iz kriznog štaba prijestonice navode, da će im danas prioritet biti čišćenje puta dijelom kojim ide dalekovod u Riječkoj nahiji, kako bi i ta sela dobila struju.

Bonus video: