Vuksanović ukinuo godišnje odmore, stopa kriminala drastično pala

Posao policajaca je da spriječe zakrčenja saobraćajnica, a na broj policije 122 svaki građanin može da se javi ako ima bilo kakav problem
92 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 14.02.2012. 09:08h

Direktor Uprave policije Božidar Vuksanović naredio je prekid godišnjih odmora i slobodnih dana svim službenicima policije.

“Suština je da u ovim okolnostima treba iskoristiti sve resurse i snage da budemo u funkciji građana. I prije vanrednog stanja smo aktivirali sve resurse zato što imamo najrazuđeniju mrežu širom Crne Gore, u funkciji bezbjednosti i sigurnosti građana.

Formirali smo poseban štab u kojem su svi rukovodioci organizacionih jedinica širom Crne Gore da operativni štabovi područnim jedinicama i ispostavama u 21 opštinu obezbijede neprekidnu komunikaciju sa kriznim štabovima na nivou opština i da se uključe u rješavanju svih problema”, kazao je Vuksanović “Vijestima”.

On je kazao da je cilj 24-satna komunikacija sa lokalnim samoupravama sa ciljem da se bezo reaguje: “Stavili smo u punu pripravnost specijalnu antiterorističku i posebnu jedinicu i formirali ekipe koje će djelovati po pitanju vanrednih okolnosti koje se budu postavljale pred nas.

Posebna grupacija pri Posebnoj jedinici sa određenim brojem vozila zadužena je za transport ljekova i hrane u nepristupačnim područjima”.

Posao policajaca je da spriječe zakrčenja saobraćajnica, a na broj policije 122 svaki građanin može da se javi ako ima bilo kakav problem.

“U kontinuiranoj saradnji sa operativnim štabom za vanredne situacije na nivou Crne Gore sve što bude odlučeno mi smo spremni da realizujemo 24 sata u toku dana. Tako da smo i ove aktivnosti vezane za rasčišćavanje snijega i za regulisanja saobraćaja definisali na način da to takođe bude u funkciji građana. Svi pripadnici policije rade svoj dio posla, a svaka dva sata se referiše šta je i kako urađeno.

Imamo u 12 sati svakog dana operativni štab gdje se slivaju sve informacije i gdje se daju smjernice za narednih 24 sata. Između sjednica je stalna komunikacija i mislimo da ćemo moći da odgovorimo svim onim zahtjevima koje ove okolnosti pred nas postavljaju”, naglašava Vuksanović.

Osim što su pripadnici Specijalne jedinice bili angažovani na spasavanju putnika iz zavijanog voza na Trebišnjici, policajci pomažu i koordiniraju čišćenje puteva, dodatno su angažovani kada se ugasi javna rasvjeta, kontrolišu granične prelaze da bi odredili koje su robe prioritetne za prolaz...

Zavijani i kriminalci

Vuksanović kaže da je bezbejdnosna situacija u zemlji stabilna: “Bićemo zadovoljni ukoliko tih nekoliko elemenata budu ostvareni a to je da se ne ugrozi nijedan život, da građani budu bezbjedni i da se se ne desi nijedan kriminalni akt.

Pojačali smo sve snage i svakako apelujemo građanima da zajedničkim naporima dođemo do dobrih rješenja”.

“Interesantno je da je stopa kriminaliteta jako pala ovih dana. Bavimo se ovom elementarnom nepogodom na koju je skoncentrisana sva pažnja, ali to nam ne daje nikako za pravo da budemo opušteni i da taj segment stavimo po strani. Svi ti segmenti su pod punom pažnjom”.

Galerija

Bonus video: