U srijedu još jedna akcija prikupljanja hrane za sjever Crne Gore

Apel za pomoć ublažavanju posljedica nevremena u Crnoj Gori uputio je juče i Crveni kst Crne Gore
0 komentar(a)
Crveni krst, nevrijeme Crna Gora, Foto: Crveni krst
Crveni krst, nevrijeme Crna Gora, Foto: Crveni krst
Ažurirano: 14.02.2012. 07:58h

Montenegro Phototrekking organizuje prikupljanje namirnica u šoping molu Delta siti, u srijedu 15. februara. Akcija će trajati od 10 do 22 sata.

Građani namirnice mogu da kupe u Maksiju ili na nekom drugom mjestu. Namirnice mogu ostaviti kod volontera MPT u holu Delta sitija.

Preporučene namirnice su brašno, pirinač, tjestenina, mahunarke (pasulj i sočivo), ulje, mlijeko (pasterizovano i u prahu), šećer, so, supe (u kesici ili kockicama), konzerve, slatkiši, kafa, čajevi, sokovi (npr. cedevita). Dobrodošla su i sredstva za ličnu higijenu i higijenu uopšte.

MPT apeluje na građane koji su u mogućnosti da se odazovu akciji da u srijedu dođu u Delta sicti i doniraju bilo ša od namirnica, prema svojim mogućnostima.

MPT je prije akcije prikupljanja namirnica organizovao i akciju čišćenja u Podgorici.

Njihova akcija prikupljanja namirnica jedna je u nizu - nedavno su korisnici Twittera u saradnji sa Bankom hrane u Voliju organizovali prikupljanje namirnica za ugrožene na sjeveru i tom prilikom je obezbijeđeno oko 200 paketa u vrijednosti oko 2.700 eura. Crveni krst je već preuzeo tu donaciju.

Pod sloganom "Nečije malo, nekome je dovoljno!" danas se ispred centralanog prodajnog objekta "Megamarketa" kod gradske zelene pijace u Budvi od 14 do 18 časova organizuje akcija prikupljanja hrane za stanovištvo ugoroženih opština od velikog venremena.

Pokretači akcije Budvani Božo Radović i Jelena Kaluđerović navode da su bili podstaknuti akcijom prikupljanja namirnica za ugrožene sa sjevera koju je preko društvenih mreža Facebook i Twitter inicirala Damira Kalač u Podgorici.

Apel za pomoć ublažavanju posljedica nevremena u Crnoj Gori uputio je juče i Crveni kst Crne Gore.

Bonus video: