U Bijelom Polju alarmantno: Pod teretom snijega pucaju krovovi

Žitelji na seoskom i brdskom planinskom području opštine su u dosta složenoj situaciji
265 pregleda 0 komentar(a)
Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Bijelo Polje, Foto: Beća Čoković
Ažurirano: 13.02.2012. 15:48h

Bjelopoljski tim za upravljanje u vanrednim situacijama neprekidno je uključen na pružanju pomoći građanima po raznim osnovama, a prioritet su nemoćni i bolesni.

Kako je saopšteno, sva raspoloživa mehanizacija i ljudstvo su na terenu, a mašine su angažovane na putnim pravcima prema Kanju, Crhljuj-Susici, Radulićima-Godijevu, Kanjama-Mioču, Lipnici-Livadicama, Ribarevinama-Ramčini, Prijelozima, Laholu-Kostićima, Zatonu prema kapeli i školi-Dubovu, Ravnoj Rijeci-Majstorovini-Rakiti te prema Gubavču i Voljavcu.

U raščišćavanju gradskih ulica i mostova angažovali su se predstavnici nevladine organizacije NEED, dok su se mlađe kategorije i omladinci FK Jedinstva sa trenerima Željkom Pejovićem, Goranom Jovanovićem i Suadom Kolićem angazovali na čišćenju od snijega krova sportske dvorane u Nikoljcu.

"Krovu internog odjeljenja prijetilo je urušavanje i ekspresno se reagovalo te je krov očišćen"

Mladi bjelopoljskog DPS-a su u koordinaciji sa direktorom Opšte bolnice dr Tomislavom Jeremićem definisali prioritete čišćenja kako bi ta ustanova nesmetano funkcionisala.

"Krovu internog odjeljenja prijetilo je urušavanje i ekspresno se reagovalo te je krov očišćen. Nakon toga pročišćeni su putevi – staze u krugu bolnice", kazao je predsjednik mladih Ljubomir Sošić dodajući da će dok traje otklanjanje elementarnih nepogoda biti na raspolaganju Opštinskom štabu za vanredne situacije.

Urušavanje krova

Prema informacijama koje svakog časa stižu sa terena žitelji na seoskom i brdskom planinskom području opštine su u dosta složenoj situaciji.

Krovna konstrukcija je popustila i na kući Bobana Obradovića novinara televizije “Vijesti”

Predsjednik MZ Ravna Rijeka Dragan Sošić telefonom je saopštio Vijestima da je u selu Majstorovina došlo do urušavanja krova na kući Krsta Cerovića u kojoj je živjela vlasnikova 80-godišnja majka.

Starica je uspjela na vrijeme da izadje a stvari sa sprata kuće smještene su u prizemlje. Sošić je prenio da je usljed težine snijega u istom selu popustio krov na pomoćnom objektu Zorana Rakočevića koji je minut prije urušavanja napustio objekat, inače bi pod teretom stradao.

Krovna konstrukcija je popustila i na kući Bobana Obradovića novinara televizije “Vijesti” u naselju Rakonje a na više objekata u gradu primijećeno je da ne mogu izdržati težinu sniježnog pokrivača.

Izgorjela unutrašnjost kuće

U požaru koji je izbio preksinoć oko 23 časa izgorjela je unutrašnjost kuće starije izgradnje vlasništvo Safeta i Zinke Dervović u bjelopoljskoj ulici Radomira Međedovića Njihov zastupnik Jaho Dervović saopštio je da je u jednom dijelu kuće živjela 90-godišnja Rujka Leković a u drugom Zdravko Nedović sa suprugom i dvoje djece.

I pripadnici interventnog voda bjelopoljske policije angažovani su u misiji spašavanja ljudskih života

Prava je sreća da niko nije stradao jer je Garo Kajević blagovremeno alarmiralo jednog komšiju koji je probudio usnule stanare. Vatrogasci su odmah reagovali i spriječili da se vatra prenese na susjedne objekte. Stanari kuće izložene požaru smješteni su privremeno u Domu za stare na Medanovićima.

I pripadnici interventnog voda bjelopoljske policije angažovani su u misiji spašavanja ljudskih života. Oni su prekjuče uz natčovječanske napore uspjeli da iz zavijanog sela Milovo u zdravstvenu ustanovu zbrinu 85-godišnjeg samohranog Miliju Konatara.

Pripadnici interventnog voda Vesko Leković, Ivan Šutović, Vladan Nedović, starješina granične policije Velimir Madžgalj zajedno sa vozačem opštine Bobom Radovićem zaputili su se juče popodne prema odsiječenom selu Žaljevo da bi starijim članovima porodice Bošković dopremili hranu ljekove.

Bonus video: