Prava slika Cetinja: Nema vode, ulice kao bob staze

Redakciji "Vijesti online" se javila građanka Cetinja Duška Pejović i poslala izvještaj iz Prijestonice u vanrednom stanju
389 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2012. 14:31h

Snijeg na Cetinju padao je više od 60 sati neprekidno i za to vrijeme napadalo je više od metar ipo snijega.

U Prijestonici nijedna ulica nije očišćena do asfalta - bukvalno sve ulice su pod snijegom.

Tri glavne ulice i više poprečnih očišćene su tako da je sabijeno nekoliko desetina centimetara snijega koji je uglačan i pretvoren u led.

Sa strana ulica, čija je širina za samo jedan automobil, nanosi snijega su visine preko metar ipo, tako da ulice liče na bob stazu.

Ulice ili bob staze

Tek danas (ponedjeljak), neke od njih, posute su rizlom i solju. Dio poprečnih ulica potpuno je neprohodan i prolazi se samo uskom stazicom od 20-ak centimetara.

Vatrogasci pomažu koliko god mogu. Kažu da u slučaju da zatreba, ne mogu prići svim građanima jer su mnoge ulice neočišćene

Građani su ogorčeni jer je sve to uzrok brojnih padova koji postaju češći i opasniji u večernjim satima zbog nedostatka gradske rasvjete.

Taksi telefoni ne rade tri dana

Kada sam pokušala da provjerim da li je u Domu zdravlja i u bolnici “Danilo I “ bilo povećanog broja građana sa povredama i lomovima, ni na jednom telefonu se nije mogla dobiti informacija.

Iz hitne pomoći rekli su da nazovem Opštinski štab za vanredne situacije, a iz Štaba su me uputili na direktore Bolnice i Doma zdravlja. Napokon mi je direktor Doma zdravlja Dragan Vušurović saopštio da niko ne smije dati nijednu informaciju u vezi sa Cetinjem, osim Republičkog štaba za vanredne situacije.

Više krovova preduzeća i privatnih kuća je popustilo. Vatrogasci pomažu koliko god mogu. Kažu da u slučaju da zatreba, ne mogu prići svim građanima jer su mnoge ulice neočišćene. Telefoni taxi službi isključeni su već treći dan. Taksisti kažu da ne rade jer se vozila ne mogu mimioći, ulice su ili loše očišćene ili su neprohodne, a čistača posljednjih nekoliko dana gotovo da nema na ulicama Cetinja.

Čistači, pa predsjednik

Više građana svjedočilo je da su čistači bili rijetka pojava u gradu prethodnih dana ali da su u nedjelju veče u grad došle 4 mašine kojih ranije nije bilo. Predsjednik Filip Vujanović danas je posjetio Cetinje. Grad je sinoć i danas bez vode. Za sada je uredno napajanje električnom energijom.

Trgovci već primjećuju da pojedini kupuju više nego obično stvarajući kućne zalihe hrane. Iako u pojedinim prodavnicama nema npr. mlijeka, snabdijevanje je za sada uglavnom dobro. Naglašavaju međutim, da su im dobavljači već nagovijestili da može doći do problema u nabavci robe, pa se, kako kažu, može očekivati i smanjenje količina robe u prodavnicama.

Galerija

Bonus video: