Opet odloženo suđenje zbog napada Mugoša na ekipu "Vijesti"

Advokat Nebojša Maraš je o nemogućnosti da prisustvuje današnjem suđenju pisanim putem obavijesti sudiju Osnovnog suda Nadu Rabrenović
136 pregleda 0 komentar(a)
Miljan Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Miljan Mugoša, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 13.02.2012. 10:05h

Suđenje Miljanu Mugoši zbog incidenta u kojem su on i njegov otac Miomir Mugoša napali ekipu “Vijesti” u avgustu 2009 odloženo je zbog izostanka branioca mlađeg Mugoše koji zbog nevremena nije mogao da doputuje iz Beograda.

Advokat Nebojša Maraš je o nemogućnosti da prisustvuje današnjem suđenju pisanim putem obavijesti sudiju Osnovnog suda Nadu Rabrenović koja je sljedeći pretres zakazala za 23 marta ove godine.

Kako nije bilo uslova za održavanje suđenja sudija se nije izjašnjavala ni o tome da li je i kakvu odluku donijela po predlogu Jovovićevih branilaca advokata Branislava Lutovca i Gorana Rodića da se odvoje krivični postupci protiv njega i sina gradonačelnika Podgorice Miljana Mugoše, koji su obuhvaćeni istom optužnicom pred Osnovnim sudom u Podgorici.

Prema optužnici koju zastupa zamjenik Osnovnog podgoričkog tužioca Mugoša je optužen zbog nanošenja teške tjelesne povrede Jovoviću, u vidu pucanja bubne opne a Jovović se tereti da je nanio lakšu tjelesnu povredu Mugošinom vozaču Draganu Radonjiću.

Radonjić se kao “oštećeni” u incidentu prijavio 13 sati nakon što su njegov šef i mlađi Mugoša napali ekipu “Vijesti” zbog toga što je fotoreporeter Boris Pejović pokušao da fotografiše nepripisno parkirano vozilo prvog čovjeka Podgorice.

Sudskom pozivu danas su se odazvali Jovović i njegovi branioci, Miljan Mugoša, Radonjić sa svojim punomoćnikom advokatom Mitrom Mugošom i zamjenik osnovnog državnog tužioca Zoran Vučinić.

Incidennt se dogodio 5. avgusta 2009. na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, u blizini tadašnjeg kafea "Art".

O pištolju koji je mlađi Mugoša potezao na urednika "Vijesti" nije se vodila istraga, kao ni o gradonačelnikovom šamaranju glavnog i odgovornog urednika "Vijesti".

Stariji Mugoša je novčano kažnjen za prekršaj vrijeđanja na javnom mjestu.

Bonus video: