Podgorica: Privatni automobili blokiraju gradski prevoz

Mini autobus koji je jutros saobraćao na liniji 8 bio je mali da primi sve one koji su ovog jutra odlučili da koriste javni prevoz
0 komentar(a)
Ažurirano: 13.02.2012. 08:55h

Zabrana saobraćaja za privatna vozila u Podgorici izgleda kao mrtvo slovo na papiru. Jutros je više njih saobraćalo na relaciji od Starog aerodroma prema centru grada, pa prema Bulevaru revolucije.

Više privatnih automobila i taksija jutros je zakrčilo saobraćaj ispred OŠ "Pavle Rovinski" na Starom aerodromu i na taj način nakratko onemogućilo autobus Gradskog saobraćaja na liniji 8 da prođe tom ulicom.

Vozila su se vraćala u rikverc, nakon čega je autobus nastavio dalje, ali umjesto da nakon stanice poslije OŠ "Pavle Rovinski" nastavi pravo, promijenjena je ruta i autobus je prošao ulicom prema "Voliju".

Na stanici kod škole na Starom, autobus je čekao neuobičajeno velik broj građana. Autobus je, umjesto u 7.55 po redu vožnje, sa zadnje stanice krenuo oko 15 minuta kasnije. Oni koji čekaju ne znaju ni da li da očekuju da će autobus Gradskog saobraćaja naići uopšte. Kad je konačno naišao, mini autobus koji je jutros saobraćao na liniji 8 bio je mali da primi sve one koji su ovog jutra, umjesto privatna vozila ili taksi, kojeg je nekad teško dobiti, odlučili da koriste javni prevoz.

Neuobičajena gužva za prevoz linijom 8 na Starom aerodromu

U autobusu gužva i negodovanje.

"Kome danas treba bilo šta u ministarstvu", komentarisao je jedan od putnika.

"Sad ćemo popalit' klime i skuvat' po kafu", pretpostavio je šta će se dešavati kad konačno stigne do posla. U neko crnogorsko ministarstvo.

Kako je autobus nakratko zaustavljen u naselju Pejton, blizu centra grada, što zbog snijega, što zbog toga što su na ulicama privatna vozila, neko od putnika je naglas prokomentarisao "Kažnjavaju?"

Kretanje privatnih vozila na ulicama Podgorice je zabranjeno u skladu sa naređenjem koje je premijer Igor Lukšić izdao u ime Koordinacionog tima za upravljanje vanrednim situacijama. Prema tom naređenju, pored ostalog, gradonačelnici Glavnog grada, Prijestonice i predsjednici opština treba da sagledaju i po potrebi zabrane saobraćaj u gradskim jezgrima i na lokalnim putevima za sve vrste vozila.

Policija je juče popodne na raskrsnicama kontrolisala ko vozi i upozoravala one koji nisu bili obaviješteni o zabrani.

Na ulicama Podgorice mogu da saobraćaju samo tehnička vozila (MUP, vojska, diplomatska vozila i taksi).

Bonus video: