Delta city zatvoren dok se ne očisti snijeg sa krova

Praćene i akcije čišćenja krovova TC "Gintaš" i sjeverne tribine Gradskog stadiona, kao i SC "Morača", na kojima nema indicija o mogućem urušavanja krovova
81 pregleda 0 komentar(a)
snijeg, snesko, policija, Foto: Vesko Belojević
snijeg, snesko, policija, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 12.02.2012. 19:56h

Operativni štab za vanredne situacije na osnovu uvida u stanje krovne konstrukcije Tržnog centra "Delta", donio je odluku da se taj Tržni centar zatvori dok se ne očisti krovna konstrukcija.

Poslodavac je dužan da očisti krovnu konstrukciju, kako bi se odobrilo ponovno otvaranje Tržnog centra.

Pored "Delte", u Glavnom gradu su praćene i akcije čišćenja krovova Tržnog centra "Gintaš" i sjeverne tribine Gradskog stadiona, kao i Sportskog centra "Morača", na kojima nema indicija o mogućem urušavanja krovova i koji su bezbjedni za upotrebu.

Operativni štab je, kako je saopšteno, u komunikaciji i sa predstavnicima opština Nikšić i Bijelo Polje u vezi kontrole objekata sportskih hala u tim gradovima.

Operativni štab preporučuje vlasnicima malih privatnih objekata da, zbog povećane vlažnosti snijega, uklone taj snijeg sa svojih objekata. Takođe se upozoravaju građani da se ne zadržavaju ispod nastrešnica u blizini stambenih objekata sa kosim krovovima, zbog mogućeg pada snijega i značajnih dinamičkih udara.

Bonus video: