Opština Pljevlja nema ni jedne motorne sanke

Predsjednik Opštine uputio zahtjev Sektoru za vanredne situacije da im isporuče dvoje motornih sanki.
165 pregleda 0 komentar(a)
pljevlja, Foto: Goran Malidžan
pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 12.02.2012. 14:19h

Operativnom timu za upravljanjem vanrednim situacijama Opštine Pljevlja su stigli zahtjevi mještana više zavijanih sela za dostavljanje hrane i lijekova.

Pomoć u hrani i lijekovima tražili su mještani sela Premćani, Vrba i Višnjica, a opštinske službe čine sve napore kako bi ugroženom stanovništvu dostavilo neophodne namirnice i mnedikamente.

Normalizovano snabdijevanje strujom sela Bobovo i Premćani

„Imamo poziv iz jednog od najudaljenijih pljevaljskih sela Bobova da jedna devetogodišnja djevojčica ima temperaturu već tri dana ali jpoš nismo u mogućnosti da je dopremimo do grada,“rekao je Tanjević.

Prema njegovim riječima Opština Pljevlja nema ni jedne motorne sanke kako bi po ovakvom vremenu mogla doći do ugroženih sela.

On je rekao da je predsjednik Opštine uputio zahtjev Sektoru za vanredne situacije da im isporuče dvoje motornih sanki.

Tanjević kaže da je jedan čovjek iz Kolašina spreman da im da na raspolaganje njegove motorne sanke, ali da ih zbog neprohodnosti saobraćajnica nisu u mogućnosti da ih dopreme do Pljevalja.

On je rekao da je normalizovano snabdijevanje strujom sela Bobovo i Premćani koji su juče bili bez napajanja zbog kvara na dalekovodu Židovići Kosanica.

Ostali dio Opštine ima uredno snabdijevanje električnom energijom.

Predsjednik Opštine je u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja u Crnoj Gori uputio dopis svim većim pljevaljskih preduzećima da dostave spisak sredstava i vozila koja se mogu koristiti u rasčišćavanju snijega.

Dopis je upućen Rudniku uglja, Termoelkekrani, Vektri Jakić, preduzeću Gradir Montenegro.

Predsjednik je apelovao i na građane da što manje koriste svoja vozila, kako bi se neometano mogli čistiti putevi i prilazi do vitalnih institucija u gradu.

Na području Pljevalja snijeg od jutros neprestano pada i približava se visini od jednog metra. Za sada ekipe koje su angažovane na čišćenju uspijevaju da održe prohodnim glavne saobraćajnice u gradu. Snabdijevanje strujom i vodom je uredno.

Bonus video: