Zabrana saobraćaja kroz centar Nikšića, borba za Sportski centar ne jenjava

Gradom je danas nešto manje prolaznika. Mogu se sresti uglavnom oni koji uživaju u sniježnoj idili, ili oni koji su morali vani zbog trgovine
274 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 12.02.2012. 14:01h

Prvog dana, zvanično vanrednog stanja u Nikšiću, iz opštinskog sektora za vanredne situacije saopštili su da su angažovali svu raspoloživu mehanizaciju i ljudstvo.

Prema upustvima koordinacionog tima naređenje je da se upozori Željezara na potrošnju struje, i da se štedi na javnoj rasvjeti.

Načelinik Sektora za vanredne situacije Opštine Nikšić, Niko Rojević, kazao je da su imali preko sto interevncija na pozive građana, ali i da postoje nekoliko slučajeva u mjestima Šipačno, Donja Dubočka i Vidna, gdje zbog velikog snijega nijesu u stanju da reaguju, ali da će im to biti prioritet narednih dana.

On je takođe naveo i da narod zloupotrebljava situaciju pa zovu nerijetko, navodno zbog bolesti, a ispostavi se da su ih samo obmanuli zbog kojekavih razloga, uglavnom da bi se očistili prilazi.Od jutros je, do daljnjeg, na snazi i zabrana saobraćanja kroz strogi centar grada. To je prostor ograničen Bulevarima Vuka Mićunovića i Vuka Kradžića, te ulicama Nika Miljanića i Nikole Tesle.

Na svakom ćošku čiste se trotari ispred privatnih objekata, ali i krovovi

Zabrana ne važi za taksi vozila.Gradom je danas nešto manje prolaznika. Mogu se sresti uglavnom oni koji uživaju u sniježnoj idili, ili oni koji su morali vani zbog trgovine.

Na svakom ćošku čiste se trotari ispred privatnih objekata, ali i krovovi.

Akciju čišćena prostora oko bolnice danas su organizovali i navijači Sutjeske, Vojvode.

Borba za sportski centar ne jenjavaNa krovu sportskog centar i dans je velika bitka sa snijegom. Od 7 sati pripadnici vojske sa radnicima Sportskog centra u dvanestočlanim grupama čiste obje strane krovne konstrukcije.

„Sportisti koji su juče pomagali i danas će opet. Stanje je složeno, ali nadamo se da ćemo uspjeti. Očišćeno je nekih dvadesetka odsto površine“, kazao je direktor Sportskog Centra, Predrag Ivanović. Ugroženo stado ovaca Vanje KopriviceJeadan od o najvećih crnogorsih stočara, Nikšićanin Vanja Koprivica, od ranog jutra suočen je sa ozbiljnim problemom. Njegovo stado od preko 600 ovaca u Tološima ima hrane samo za još danas.

Put od Tološa do mjesta Dahna kod benzinske pumpe gdje se kod porodice Rogišić nalaze bale sijen, nerohodan je pa Vanja ne može dopremiti sijeno.

Njegova majka Nada, pozvala nas je da pita može li se šta učiniti za njega jer je u pitanju ogromno stado. On kaže da je uporno zvala nadležne ali da je telefon stalno zauzet. Pokojnika na daskama nosili kroz naseljeNašu redakciju pozavo je ji predsjednik kućnog savjeta, naselja Željezara 2, Tomica Vranić, ogorčen zbog nemara lokalnih službi.

Tomica nam je kazao da je u tom naselju umro sedamdesetčetvorogodišnji Daut Radović, kojeg su rođaci morali više od dvjesta metara kroz duboki snijeg nosili do glavne ulice.„Uzalud smo zvali da pročiste put do kuće, a mi smo pokušali lopatama nešto da uradimo. Na kraju su rođaci pokojnika položili na daske, pokrili ćebadima, a onda ga na ramenima nosili do pogrebnih kola koja su čekala na ulici“, pričao je sa zaprepašćenjem Vranić, dodajući da su sve to gledala brojna djeca iz naselja.

Galerija

Bonus video: