Iz Plužina nikako do Nikšića, fali goriva za mašine

"Nadamo se da je danas taj dan kad će prestati padavine i da će se vidjeti to što radimo", rekao je Golubović
0 komentar(a)
Plužine snijeg, Foto: Svetlana Mandić
Plužine snijeg, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 12.02.2012. 14:05h

U opštini Plužine situacija je izuzetno teška. Snijeg ne prestaje da pada, duva i mećava, a stanovnicima seoskih područja, koji su od kada je pao prvi snijeg odsječena i bez struje, ponestaje hrane i ljekova.

„Situacija je izuzetno teška. Dosta naroda oskudijeva sa ljekovima jer niko nije očekivao ovakvu situaciju pa nije ni pravio zalihe za neki duži vremenski period. Sva sela u Pivskoj planini su bez struje već više od deset dana zbog kvara na trafostanici. Električari su dva puta pokušali uz pomoć helikopterskih jedinica da otklone kvar ali nisu uspjeli u tome.

I zalihe goriva su nam pri kraju i imamo goriva još za dva dana. Ako se put ne pročisti i ne stigne gorivo zaista ne znam šta da radimo jer je situacija jako teška“, kazao je predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić.

Svi putevi su neprohodni i prema njegovim riječima trenutno je samo prohodno u naselju a mehanizacija lokalnog Komunalnog preduzeća čisti put prema Mjesnoj stanici Stabna kojoj pripada 11 sela i koja su od Plužina udaljena oko 12 kilometara.

„Preko 70 odsto lokalnih puteva naslonjeni su na regionalni i magistralni put pa ništa ne možemo uraditi. Radimo sve što je u našoj moći ali nažalost takva je situacija da ne možemo mnogo da uradimo. Do udaljenih sela se ne može ni motornim sankama stići. Što se nas tiče ovdje je vanredna situacija od kada je pao snijeg“, kazao je predsjednik opštine Plužine.

Snijeg je u gradskom jezgru Plužina dostigao visinu od 1,5 metar, dok na seoskom području prelazi i dva metra.

Bonus video: