Skijanje postalo popularno u Podgorici

Kako snijeg nije prestajao da pada od jutros, izvjesno je da će Hidro-meteorološki zavod u toku dana izmjeriti novu rekordnu visinu snijega
98 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 12:37h

Visina sniježnog pokrivača u Podgorici jutros u sedam sati bila je 52 centimetra, čime je izjednačen rekord izmjeren 1954. godine.Dežurni meteorolog Hidro-meteorološkog zavoda Crne Gore, Dragan Burić, rekao je za Javni servis da je od početka mjerenja 1949. godine, samo 1954. izmjerena ista visina snijega u Glavnom gradu.Kako snijeg nije prestajao da pada od jutros, izvjesno je da će Hidro-meteorološki zavod u toku dana izmjeriti novu rekordnu visinu snijega u Podgorici. Burić je kazao da će, prema sadašnjem sinoptičkom materijalu, od ponedjeljka do četvrtka biti promjenljivo i povremeno sa slabim padavinama, prvenstveno na sjeveru zemlje.

U južnim predjelima će od utorka do četvrka biti sunčanih intervala i uglavnom bez padavina. Što se vjetra tiče, biće slab do umjeren, pretežno sjevernih smjerova“, najavio je Burić.

Nekom je snijeg briga, a nekome radost - nove snježne padavine neki građani Podgorice dočekali su radosni što mogu da i u njemuiskoriste zimksu opremu i izašli na noćno skijanje.

Autor: Čitalac reporter

Galerija

Bonus video: