I kolašinska sela odsiječena, čiste se samo ulice u centru

"Za sada ne razmišljamo o čišćenju seoskih puteva, jer nema svrhe" rekao je Brajušković
91 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 11.02.2012. 11:36h

Od 60 do 70 cm novog snijega, koji je pao tokom noći, ponovo je odsjekao sva sela na području Kolašina

Iz lokalne uprave odlučili su da za sada čiste samo glavne gradske ulice jer, kako su rekli, čišćenje ostalih saobraćajnica je uzaludno, s obzirom da snijeg nesmanjenim intezitetom dada gotovo dvanaest sati.

Prema riječima predsjednika opštine Darka Brajuškovića, desteka mašina Komunalnog i privatnih preduzeća je cijelu noć radila, ali i pored toga još nijesu očišćene sve gradske ulice.

"Prioritet je prolaz od Bablje grede tj. ulaza u Kolašin s magistrale do Željezničke stanice. Čistimo i najvažnije ulice u kvartovima, mada je na terenu zaista jako teško jer snijeg koji neprestano poda ubrzo trud putara učini nevidljivim. Veliki problem u svim ulicama je skladištenje snijega, jednostavno, nemamo kuda više. Za sada ne razmišljamo o čišćenju seoskih puteva, jer nema svrhe" rekao je Brajušković.

On je dodao da je uspostavljena stalna komunikacija sa mještanima zavijanih sela i da će, kao i minulih dana, u hitnim slučajevima intervenisati Služba spašavanja, uz pomoć Crvenog krsta, vojske i policije.

Kako je kazao komandir Službe Željko Darmanović, od jutros nije bilo poziva iz zavijanih sela.

Tokom noći kolašinski spasioci su intervenisali u Bakovića klisuri i evakuisali porodicu Darmanović, jer je njihov automobil zatpala lavina. Na sreću, niko nije stradao, jer su Darmanovići na vrijeme napustili izašli iz svog automobila.

Galerija

Bonus video: