U Rudniku uglja teško raditi, ali proizvodnja ide dobro

"Dnevno se proizvodi od pet do 6.000 tona uglja, a obezbjeđuju su i dovoljne količine za široku potrošnju, građane, škole, bolnice, javne ustanove“
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.02.2012. 17:10h

Teški uslovi rada, prouzrokovani niskim temperaturama, povremeno i do - 30 stepeni, otežavaju tehnološki proces proizvodnje u svim djelovima Rudnika uglja. Uprkos brojnim problemima u prvih devet dana februara proizvodnja se odvijala po planu.

„Realizacija planskih zadataka ostvaruje se zahvaljujući preduzetim mjerama, ali i maksimalnom zalaganju zaposlenih. Dnevno se proizvodi od pet do 6.000 tona uglja, a obezbjeđuju su i dovoljne količine za široku potrošnju, građane, škole, bolnice, javne ustanove“, navodi se u saopštenju Informativne službe Rudnika.

Proizvodnja u toj kompaniji narednih dana, zavisiće od vremenskih uslova. Kako su saopštili nastojaće da održavaju kontinuitet proizvodnje u ovim teškim uslovima, kako bi i TE „Pljevlja“ nesmetano radila. TE „Pljevlja“ je u četvrtak radila snagom od 200 megavata.

Količine uglja na deponiji se uvećavaju, tako da se trenutno na deponiji nalazi 17.000 tona“ kaže se u saopštenju i dodaje da su mašinetog preduzeća bile uključene u čišćenju puteva u ruralnim dijelovima Opštine, a narednih dana će njihovo učešće biti još intenzivnije.

Bonus video: