Život u Beranama se polako normalizuje

“S obzirom da se očekuju nove sniježne padavine, preporučuje se da se očisti snijeg posebno sa starijih objekata”, kaže se u saopštenju
0 komentar(a)
Berane, snijeg, Foto: Rabrenović
Berane, snijeg, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 10.02.2012. 13:20h

Život na području beranske opštine polako se normalizuje, uprkos problemima, naročito u najudaljenijim selima, saopšteno je iz beranskog opštinskog Štaba za upravljanje vanrednim situacijama.

Snabdijevanje vodom i električnom energijom je uredno, saopštio je Štab, navodeći da su preduzeli sve mjere da se reaguje efikasno u slučaju novih padavina koje su najavljene.

Iz Štaba za upravljanje u vanrednim situacijam apelovali su na građane da se uključe u čišćenje snijega sa krovova, jer se za sada javilo nekoliko njih čiji su objekti pod težinom snijega oštećeni.

“S obzirom da se očekuju nove sniježne padavine, preporučuje se da se očisti snijeg posebno sa starijih objekata”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da su još neprohodni putevi prema najudaljenijim beranskim selima Zagrad, Bastahe, Rovca, Gornji Šekular i Tmušiće.

Mašine spremne

Na području petnjičkog kraja mehanizacija radi na rasčišćavanju puteva prema Javorovoj, Kruščici, Murovcu, Daščoj Rijeci i Ponoru, tako da bi tokom dana i prema tim selima trebalo da budu prohodni putevi.

“Glavni putni pravci prema Bubanjama, Štitarima, Crnom Vrhu, Šekularu i Kaludri su juče očišćeni. Za saobraćaj je osposoblen i put prema Lubnicama, a na području ove mjesne zajednice očišćeni su putevi prema Kurikućama, Glavacama i Praćevcu”, kaže se u saopštenju.

Za potrebe parkiranja biće očišćeni parkinzi iza banke i kod zelene pijace.

“Mehanizacija je u prigradskim naseljima uspostavila glavne komunikacije, a tokom dana čisiće se sekundarna mreža u svim prigradskim mjesnim zajednicama. Na gradskim ulicama će se raditi na proširivanju, a danas će biti donešena odluka o zabrani parkiranja vozila u užem gradskom jezgru”, dodaje se u saopštenju.

Za potrebe parkiranja biće očišćeni parkinzi iza banke i kod zelene pijace.

Iz Štaba je saopšteno da su u najudaljenija sela, koja su zavejana snijegom, u četvrtak helikopterom dostaviljeni ljekovi, hrana i higijenski materijal za šest porodica.

Bonus video: