“Obratili ste se medijima, a sada želite da riješimo problem sa krovom"

Krov zgrade u Ulici kralja Nikole broj 333 koji je odletio usljed nevremena i ostavio nad stepeništem otvoreno nebo
78 pregleda 0 komentar(a)
Zabjelo krov, zgrada, Foto: Luka Zeković
Zabjelo krov, zgrada, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 09.02.2012. 17:56h

Krov zgrade u Ulici kralja Nikole broj 333 koji je odletio usljed nevremena i ostavio nad stepeništem otvoreno nebo, nadležni još nijesu zamijenili, a stanari se pribojavaju padavina koje su meteorolozi najavili za vikend.

Stanarka zgrade Anica Šabović kazala je da je sva prilika da će stepenište i ulaz zgrade biti zameteni tokom vikenda, jer nigdje nijesu naišli na razumijevanje kako bi se ponovo postavio stakleni krov koji je olujni vjetar oduvao između ponedjeljka i utorka sa zgrade.

"Nazvali smo firmu “Vagres” koja je gradila zgradu, ali su nam odgovorili “kako vas nije sramota, obratili ste se medijima, a sada želite da riješimo problem sa krovom” - kaže Šabović.

Šabović je reagovala na izjave suvlasnice firme Irene Ilić koja je u jučerašnjim “Vijestima” kazala da je zbog nebrige stanara svjetlarnik sa krova pao u noći između ponedjeljka na utorak jer, kako ona tvrdi, ostavili su ga otvorenog.

Morala da zazida terasu

Šabović se pita kako stanari mogu biti krivi za fušeraj koji je napravio „Vagres”.

"Ako je suditi po izjavi Irene Ilić, mi stanari smo uradili sve kako bi krov odletio sa zgrade, što je zaista smiješno. Mi smo se prethodnih dana obraćali Komisiji za elementarne nepogode, Agenciji za stanovanje, čak i drugim privatnim preduzećima, normalno i “Vagresu”, ali niko neće da nam pomogne. Ide vikend sa padavinama, ne znam kako će sve da se odvija", kaže Šabović.

Šabović je istakla da je zgrada urađena loše, ona se uselila 2003. godine, a nakon godinu dana pukla joj je cijev u kupatilu. Tvrdi da je opravku cijevi sama platila, a da je nakon nepunu godinu ista cijev pukla na drugom mjestu.

Tada je morala da renovira čitavo kupatilo, jer je komšiji stan ispod njegog potpuno poplavio.

Šabović je istakla da ona nikada nije dobila projekat stana kada ga je kupila.

"Ja sam morala da zazidam terasu jer mi je voda ulivala u spavaće sobe, toliko je sve bilo kvalitetno napravljeno. U zgradi ima toliko problema, a ni deset godina nije prošlo od kada je izgrađena. Ipak, ovo sa krovom je najteže sa čim smo se suočili, a ne znamo kako da riješimo problem i kome da se obratimo", kaže Šabović.

Popravili krov

Radnici firme “Kroling” napravili su krov vojne zgrade na starom aerodromu koji je olujni vjetar srušio u noći između ponedjeljka i utorka.

Vojna zgrada na Starom aerodromu useljena je krajem okrobra prošle godine , au noj su stanove dobili zaposleni u Vojsci crne gore i zaspoleni u ministarstvima.

Bonus video: