Samardžić zadovoljan urađenim u Žabljaku i Šavniku

Mehanizacija "Crnagoraputa" sa kooperantima uspjela je ukloniti ogromne količine snijega i drugog materijala sa puta prema Šavniku
80 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 14:33h

Načelnik generalštaba VCG Dragan Samardžić boravio je u Šavniku i Žabljaku i uvjerio se u stanje u kome se stanovništvo nalazi.

"Vojska je ovim opštinama opredijelila jedno vozilo za čišćenje snijega koje će se prema dogovoru predsjednika Opština koristiti na ovim prostorima.

Već je djelovala i pomogla da se pročisti put od Šavnika do Boana. U slučaju potrebe vojska će još pomoći. Pripravno je i ljudstvo", kazao je Samardžić i dodaje da je zadovoljan urađenim u ovim opštinama.

Mehanizacija "Crnagoraputa" sa kooperantima uspjela je ukloniti ogromne količine snijega i drugog materijala sa puta prema Šavniku, dijela koji se pruža iznad sela Grabovica.

Na taj način u Žabljak je prispjela cistjerna 10.000 litara goriva koje je Vlada opredijelila za uklanjanje posledica nevremena.

Pristigla je i grupa Žabljačana koja je morala dva dana i dvije noći boraviti u Šavniku jer nije bilo načina do dođi svojim kućama. Saobraćaj se odvija naizmjenično jer je nedovoljno proširen za vožnju u dva smjera.

Portparol u "Crnagoraputu" Miloš Maneski kaže da će tokom dana biti pročišćeno od mosta na Tari prema Mojkovcu.

Iz pravca Mojkovca do Dobrilovine je prohodno a napreduje se i iz pravca Đurđevića Tare. Od mosta na Tari prema Pljevljima i od Šavnika prema Nikšiću putuje se normalno.

Pročišćeno je i od Šavnika do Boana i od Tušinje do Bukovice. Odatle, starim putem do Žabljaka nije prohodno.

U Žabljaku ima vode i struje tako da sve funkcioniše skoro normalno. Direktor komunalnog preduzeća Radenko Radulović kaže da su očišćene sve gradske ulice i najveći dio prigradskih naselja.

"Pročistili smo do Njegovuđe i dalje do iznad Krša. Tako je i do mjesnog centra Podgora, do Paleža, Virka i Pošćenskog kraja. Jedna od mašina djeluje na pravcu Pitomina, Bosače, Nadgore i Uskoka i kako posao odmiče jedno po jedno selo se otvara.

Stiže nam u ispomoć jedna utovarna lopata firme "Mehanizacija i programat" iz Nikšića. Od sjutra ćemo imati na raspolaganju i snjegočistač sa roto frezom", kaže Radulović.

Galerija

Bonus video: