Helikopterom nose hranu i ljekove najudaljenijim porodicama

Hrana i medikamenti biće isporučeni porodicama u Reljinama - Bjelasici, Vuči, Šekularu i Kruščici
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.02.2012. 13:45h

Situacija u seoskim područjima Opštine Berane i dalje je teška, ali će najudaljenijim selima, zavijanim snijegom, danas helikopterom biti dostavljeni ljekovi i hrana, saopšteno je iz lokalnog štaba za upravljanje u kriznim situacijama.

Kako se navodi, hrana i medikamenti biće isporučeni porodicama u Reljinama - Bjelasici, Vuči, Šekularu i Kruščici, dok će Gorica Kiković iz Rovaca biti dopremljena u beransku bolnicu na dijalizu.

„Mehanizacija će i dalje raditi na otvaranju još neprohodnih puteva prema udaljenim beranskim selima. Juče je probijen put prema Šekularu, a na tom području i danas će se raditi na raščišćavanju snijega“, kaže se u saopštenju.

Put prema Kaludri, kako se dodaje, i dalje je neprohodan, pa će raspoloživa mehanizacija raditi na njegovom čišćenju.

Put prema Kaludri, kako se dodaje, i dalje je neprohodan, pa će raspoloživa mehanizacija raditi na njegovom čišćenju.

U petnjičkom kraju, neprohodni su putevi prema Javorovoj, Kruščici, Ponoru, Dobrodolama i Daščoj Rijeci, gdje je upućena mehanizacija koja se zbog velikih sniježnih nanosa otežano probija.

„Danas će i prema ostalim bihorskim selima biti nastavljeno sa čišćenjem i proširivanjem puteva. Mehanizacija koja radi na rasčišćavanju snijega i danas je angažovana na ulicama u gradu i prigradskim naseljima“, pojašnjava se u saopštenju.

Iz Štaba za upravljanje u vanrednim situacijam apeluju na građane da čiste snijeg sa krovova, jer se do sada javilo nekoliko njih čiji su objekti pod velikim teretom oštećeni.

Poziv građanima da očiste snijeg

Kako su objasnili, preporučuje se da građani iskoriste stabilizaciju vremena i očiste snijeg, posebno sa starijih objekata, s obzirom da se očekuju nove sniježne padavine.

Direktor beranske Elektrodistribucije, Saša Pešić, rekao je da je snabdijevanje električnom energijom u toj opštini uredno.

Iz štaba su naveli da toj ustanovi najveći problem pričinjavaju kvarovi na vozilima za patronažu, sa čime se suočava i služba hitne pomoći.

Direktor beranske Elektrodistribucije, Saša Pešić, rekao je da je snabdijevanje električnom energijom u toj opštini uredno.

„Proteklih dana bilo je dosta intervencija na elektro-mreži. U srijedu je došlo do kvara i na gradskoj trafo-stanici, ali je on brzom i efikasnom intervencijom otklonjen“, kazao je Pešić.

Saopšteno je i da se odvoz smeća odvija u otežanim okolnostima jer je mehanizaciji zbog snijega u pojedinim djelovima grada onemogućen pristup kontejnerima. „Ipak, očekuje se da tokom dana budu ispražnjeni kontejneri sa gradskog područja“.

Galerija

Bonus video: