Djeca se danima smrzavala jer se otkačio kabl

Jedna kćerka ima dva mjeseca, a druga pet godina i nju sam poslao u vrtić, jer tamo ima grijanje, kako se i ona ne bi smrzavala, kazao je Ćetković
159 pregleda 0 komentar(a)
zagorič struja, Foto: Haris Šabotić
zagorič struja, Foto: Haris Šabotić
Ažurirano: 08.02.2012. 15:10h

Dio Ulice Trifuna Đukića, iza MUP-a u Zagoriču dobio je struju, kasno popodne, saopšteno je iz Elektrodistribucije.

Mještani te ulice bez električne energije bili su od ponedjeljka od 23.30 časova.

U toj ulici u kućama ima veliki broj djece koja su se mrznula jer se porodice uglavnom griju na struju. Kvar u Zagoriču nije bio veliki, pošto se otkačio samo jedan kabl koji vodi od trafostanice do prvog od četiri stuba.

Predrag Ćetković je podstanar u kući Branka Koćala i do sada se grijao na struju, ali se mrznuo sa svojom porodicom, suprugom i kćerkicama od dva mjeseca i pet godina.

Branko Koćalo je rekao da u kućama koje su bez struje ima mnogo djece i da su svi osuđeni da se smrzavaju, zbog toga što nema struje već treći dan

Branko Koćalo je rekao da u kućama koje su bile bez struje ima mnogo djece i da su svi bili osuđeni da se smrzavaju, zbog toga što nije bilo struje tri dana.

"Bili smo više puta u distribuciji, zvali smo da dođu i otklone kvar jer nije veliki, međutim njima i za taj mali posao treba tri dana. Ćetkovići imaju dvoje male djece i oni su zbog toga tokom dana kod mene jer se mi grijemo na drva. U tih nekoliko kuća živi veliki broj porodica, jer je dosta podstanara i uglavnom imaju malu djecu tako da je situacija zaista teška. U mojoj kući ima 10-toro djece, a struje nije bilo skoro 40 sati, zbog tako malog kvara", rekao je Koćalo.

Slična situacija je i na Koniku, gdje se otkačio niskonaponski kabal kod starog stadiona Ribnice, a struje iz istih razloga nije bilo ni u dijelu grada oko kasarne Masline.

EPCG: Ulažemo nadljudske napore

Iz direkcije za odnose sa javnošću EPCG-a, saopštili su da je uslijed nepovoljnih meteo prilika i olujnih udara vjetra , naročito na području Podgorice, došlo do brojnih oštećenja na mreži.

Ekipa je stgla na lice mjesta 7. februara, konstatovala oštećenje voda, ali ga nije mogla sanirati zbog toga što je bila spriječena od starne potrošača koji stanuje u obližnjem objektu

Plan otklanjanja oštećenja u kriznim okolnostima, kako je navela, podrazumijeva rad po prioritetima, što znači otklanjanje prvo kvarova na 35 kV nivou, zatim 10 kV, nakon čega na red dolaze oštećenja na niskonaponskom nivou kojih je u Podgorici registrovano 250.

"Jedan od registrovanih 250 oštećenja na niskonaponskom nivou je i kvar u ulici Trifuna Đukića br. 40. Ekipa je stgla na lice mjesta 7. februara, konstatovala oštećenje voda, ali ga nije mogla sanirati zbog toga što je bila spriječena od starne potrošača koji stanuje u obližnjem objektu. Ekipa će i danas pokušati da otkloni kvar, ukoliko naravno ne bude spriječena u tome", kazala je Ivanović.

Ona je napomenula da jedan broj ekipa ED Podgorica se dodarno angažuje kako bi se obezbijedilo alternativno napajanje za centar Kolašina, koji je uz Mojkovac bez napajanja od 7. februara zbog kvara na trafo-stanici u vlasništvu Crnogorskog elektroprenosnog sistema.

"Situaciju dodatno otežava i opterećenost mreže zbog značajno povećane potrošnje električne energije. Zbog svega navedenog potrošače molimo za strpljenje, jer EPCG preduzima sve mjere kako bi u što kraćem roku obezbijedila uredno napajanje električnom energijom", dodala je Ivanović.

Bonus video: