Berane: Situacija se popravlja, u četvrtak stižu gorivo i hrana

Mehanizacija će danas pročišćavati puteve na području Bubanja, štitarskog kraja, Kaludre, Šekulara, Crnog Vrha, Police, Gornjeg Zaostra i drugih mjesnih centara
71 pregleda 0 komentar(a)
Berane, snijeg, Foto: Rabrenović
Berane, snijeg, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 08.02.2012. 13:12h

U Beranama je danas situacija bolja u odnosu na prethodne dane, a Opština je zatražila od Sektora za vanredne situacije da im obezbjedi helikopter, kako bi se dostavili ljekovi i hrana za pet najugroženijih porodica u seoskim područjima.

Iz beranskog štaba za upravljanje vanrednim situacijama saopšteno je da se te porodice nalaze u selima Reljine-Bjelasica, Vuča, Šekular i Kruščica.

Prema njihovim riječima, transport goriva, maziva i hrane iz Podgorice prema sjeveru biće obezbijeđen sjutra, u od 11 do 17 sati, za kada se očekuje privremena stabilizacija vremena.

"Potrebno je da se zainteresovane institucije i preduzeća prijave Sektoru za vanredne situacije u Podgorici i tako obezbijede prevoz neophodnih energenata i ostalih potrebština”, kaže se u saopštenju.

Kako navode iz beranskog štaba, goriva za čišćenje puteva ima dovoljno, a obezbijeđen je i kontigent prehrambenih proizvoda za potrebe najugroženijeg stanovništva na seskom području.

Oni pozivaju građane koji se suočavaju sa problemima uzrokovanim nevremenom da se za pomoć obrate predsjednicima savjeta mjesnih zajednica.

Tokom protekle noći probijen je put do mjesnog centra Lubnice, gdje su dopremljeni ljekovi za nekoliko porodica, a danas je nastavljeno čišćenje puteva prema selima Bastahe, Kurikuće i Praćevac.

Mehanizacija će danas pročišćavati puteve na području Bubanja, štitarskog kraja, Kaludre, Šekulara, Crnog Vrha, Police, Gornjeg Zaostra i drugih mjesnih centara.

U saopštenju se kaže da je u petnjičkom kraju najteža situacija u Javorovoj, Kruščici i Ponoru, gdje je danas upućen buldožer.

Navodi se da su u utorak očišćene ulice u gradu i prigradskim naseljima, a da će danas biti nastavljeno sa proširivanjem.

“Podsjećamo da su vlasnici lokala i kuća obavezni da očiste snijeg ispred ulaza i sa trotoara, sve do ivice kolovoza, ali nesmiju snijeg bacati na već očišćene ulice”, poručili su Berancima.

Bonus video: