Površina Lima ispod gradskog mosta potpuno zaleđena

Led u priobalju ove brze planinske rijeke nije ništa novo, ali zaleđivanje čitave površine je rijetka pojava i prava atrakcija
66 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 17:50h

Površina rijeke Lim, u svom mirnijem toku ispod gradskom mosta, potpuno je zaleđena, što su skoro zaboravili i najstariji stanovnici Berana.

„Koliko mogu da se sjetim, Lim se posljednji put ovako zaledio prije četrdeset godina. Ovo je znak da je zima izuzetno hladna“, kaže jedan od stanovnika gradskog naselje Hareme, na desnoj obali rijeke.

Led u priobalju ove brze planinske rijeke nije ništa novo, ali zaleđivanje čitave površine je rijetka pojava i prava atrakcija.

Živa u termometru u Beranama već dugo je konstatno ispod nule. Najviša dnevna temperatura danas je iznosila minus devet, dok se u noćnim i jutarnjim satima živa spusta i ispod dvadesetog podioka.

Uprkos tako niskim temperaturama snijeg ne prestaje da pada, što do sada nikada nije zabilježeno. Visina sniježnog pokrivača u gradu je preko metar, i samo sinoć je palo novih četrdeset centimetara.

Ne ohrabruju prognoze meteorologa koji najavljuju još jedan hladan talas i još niže, polarne temperature na sjeveru Crne Gore.

Galerija

Bonus video: