Razotkriven fušeraj: Sjever odnio krov sa 3 nove zgrade

Firme “Kroling”, “Masterinžinjering” i “Vagres” koje su gradile zgrade ili nisu bile dostupne ili iz njih nisu htjeli da komentarišu dešavanja
200 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 19:23h

Olujni sjeverni vjetar koji je počeo da duva u noći između ponedjeljka i utorka, odnio je krov sa najmanje tri nove zgrade, jedne na Starom aerodromu, druge na Bulevaru revolucije u dvorištu u blizini kafane “Lovac” i treće u Ulici kralja Nikole.

Pomenutu zgradu na Starom aerdoromu gradila je firma “Kroling”, na Bulevaru revolucije zgradu je gradio “Masterinžinjering”, a na Zabjelu firma “Vagres”.

Krov sa vojne zgrade na Starom aerodromu je otišao prije njenog prvog rođendana. Ministar odbrane Boro Vučinić uručio je 21. oktobra prošle godine ključeve četiri stana u toj zgradi državnim službenicima i namještenicima Ministarstva odbrane.

Zgrada na Starom aerodromu namijenjena je potrebama Vojske i sistema odbrane, za profesionalna vojna lica i državne službenike i namještenike koji su ostvarili pravo za dobijanje stana.

Prema riječima stanara, jak sjeverni vjetar je počeo da nosi djelove krova još u toku noći i oni su padali u dvorištu zgrade.

Stanaru susjedne zgrade Miroslavu Bogetiću dio krova pao je na automobil i slomio staklo na vratima od gepeka.

"Vjetar je polomio krov na susjednoj zgradi, a moje vozilo je bilo parkirano na parkingu pored nje. Bio sam u SUP-u i tamo su mi rekli da oni nemaju ništa s tim i da jedino mogu da podnesem krivičnu prijavu protiv izvođača radova. Još su mi rekli da vjerovatno neću moći ništa da uradim jer automobil nema Kasko osiguranje", kazao nam je Bogetić.

TV Vijesti, Jelena Kulidžan

Predstavnici “Krolinga” saopštili su da ne žele dati izjavu povodom tog slučaja.

Otvoreno nebo nad stepeništem

Djelovi krova padali su i sa nove zgrade kod kafane “Lovac” na Bulevaru revolucije. Zgradu je gradilo preduzeće “Masterinžinjering”. Na broj mobilnog telefona Vlada Ivanovića, vlasnika “Masterinžinjeringa”, javio se njegov imenjak i prezimenjak, koji je tvrdio da nije Ivanović kojeg tražimo.

"Dobro bi bilo da sam taj Ivanović koji pravi zgrade, ali nijesam", rekao je on.

I na drugi broj mobilnog telefona javila se djevojka koja je saopštila da Ivanović ne koristi taj broj i da ona ne zna novi.

"Ovo je strašno. Krov je letio preko 30 metara i pao na naš automobil. Kao što imate priliku da vidite, danas ljudi popravljaju krov po ovakvom vjetru i dovode u opasnost vlastiti život", ispričala nam je Tanja Jovović.

Ispod krova kojeg sada nema nalazi se otvorena kutija sa strujom u koju će ukoliko ponovo počne snijeg nesmetano da pada"

Odletio je i krov zgrade u Ulici kralja Nikole broj 333, tako da je nad stepeništem zgrade otvoreno nebo, a stanari se pribojavaju eventualnih padavina, snijega ili kiše koji bi donijeli nove probleme.

Naime, odmah ispod krova nalazi se kutija sa satovima i strujnom instalacijom koja je otvorena, pa bi snijeg mogao da pada direktno u nju. Inače, vjetar je krov odnio preko ulice na drugu zgradu koja je nešto niža.

"Ne znam šta da vam kažem. Zgradu je gradila građevinska firma “Vagres”, a u njoj skoro ništa nije urađeno kako treba. Ranije je otpadala fasada, sada je odletio i krov, tako da je naš ulaz pod otvorenim nebom.

Ispod krova kojeg sada nema nalazi se otvorena kutija sa strujom u koju će ukoliko ponovo počne snijeg nesmetano da pada", kazao nam je Milenko Šiljak. Niko se juče nije javljao na telefone u sjedištu “Vagresa”.

Mugoša: Nismo nadležni

Miomir M. Mugoša, predsjednik Komisije za procjenu šteta, kazao je da im se obratio veliki broj građana iz privatnih stambenih objekata kojima je jak vjetar odnio krovove.

"Imamo i prijave, ali to nije naša nadležnost, da je sa stambenih zgrada, čak i novih na Starom aerodromu, vjetar odnio krovove.

Komisija vrši procjenu štete samo kada su u pitanju štete nastale na stambenim objektima i poljoprivrednoj proizvodnji, a ukoliko su nastale na privatnim preduzećima i državnim ili gradskim institucijama, za to nijesmo nadležni", rekao je Mugoša.

Galerija

Bonus video: