Kolašin i Mojkovac čekaju struju

Ekipe na terenu ulažu sve napore da opštine Kolašin i Mojkovac nakon više sati dobiju struju, ali je neizvjesno kada će se to i dogoditi
120 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 07.02.2012. 19:47h

Dvije opštine Kolašin i Mojkovac, sa oko 17.000 stanovnika, oko 4 sata ujutro su bez struje, a kako "Vijesti" saznaju postoji mogućnost da je i ne dobiju do srijede.

Iz kolašinske lokalne uprave kratko su kazali da ne znaju o kakvom se kvaru radi.

Predsjednik opštine Mojkovac Dejan Medojević je kazao da očekuju da večeras dobiju struju.

Ekipe Elektroprenosa i Elektrodistribucije pokušavaju da riješe problem na trafostanici u Mojkovcu.

Ekipe na terenu kako je saopšteno "Vijestima" ulažu sve napore da opštine Kolašin i Mojkovac nakon više sati dobiju struju, ali je neizvjesno kada će se to i dogoditi.

TV Vijesti, Boban Obradović

Rukovodilac Operativnog štaba za vanredne situacije Zoran Begović saopštio je da je jutros došlo je do havarije na trafostanici u Mojkovcu.

"Ekipe Elektroprenosa sa opremom za ćeliju 35/10 KV i ekipe Elektrodistribucije sa transformatorom 35 KV, dizalicama i potrebnom opremom ubrzo će biti upućene za Mojkovac organizovanim konvojem u pratnji pripadnika policije, kako bi područje opština Mojkovac i Kolašin dobilo redovno napajanje električnom energijom", kaže se u saopštenju.Dodaje se da će istim konvojem biti upućene i tri cisterne sa gorivom, kako ne bi došlo do zastoja u radu Rudnika uglja Pljevlja.

"Sve ove aktivnosti sinhronizovane su i realizuju se uz obaveznu pratnju konvoja od strane pripadnika policije i specijalizovanih vozila za čišćenje snijega Crnagoraputa", zakčjučuje se u saopštenju.

Dejan Medojević je kazao da je sva raspoloživa mehanizacija danas bila na terenu pa da su probijeni putevi do mjesnog centra Slatina u Prošćenju do Bjelojevića i Bistrice, U blokadi su još mnoga mojkovačka sela među njima Žari, Lepenac, Jakovića, Dobrilovina i Štitarica.

Iako mehanizacija sporo napreduje, Medojević očekuje da će putevi i do tih sela sjutra biti prohodni.

Galerija

Bonus video: