I Šarićeve mašine čiste snijeg

Mojkovačka lokalna uprava protiv sniježnih nanosa bori se jednim snjegočistačem i jednom utovarnom lopatom, njihovim kolegama iz Nikšića na raspolaganju su tri snjegočistača
137 pregleda 0 komentar(a)
kolasin, snijeg, bager, snjegocistac, Foto: Miroslav Boljević
kolasin, snijeg, bager, snjegocistac, Foto: Miroslav Boljević
Ažurirano: 07.02.2012. 09:16h

U čišćenje lokalnih i regionalnih puteva uključena je i mehanizacija preduzeća Mat kompani, koja je u vlasništvu porodice Šarić, a čiju je imovinu privremeno preuzela država.

U toj kompaniji kazali su “Vijestima” da su na zahtjev preduzeća Crnagoraput i Opštinskog štaba, ustupili pet mašina za čišćenje snijega, dva Crnagoraputu a tri vozila Opštini.

U toj kompaniji su kazali da su njihove mašine prije par dana učestvovale u pročišćavanju puta prema Sokolovini, gdje je bio zarobljen autobus sa 11 putnika.

Mojkovačka lokalna uprava protiv sniježnih nanosa bori se jednim snjegočistačem i jednom utovarnom lopatom, njihovim kolegama iz Nikšića na raspolaganju su tri snjegočistača, dok Kolašinci ogromne naslage bijelog pokrivača uklanjaju sa “pet mašina, među kojima su “kombinirka”, kamioni sa kosim i klinastim nožem, utovarna kašika i “bob ket” - mala mašina.

Ono što su svi u državi i ranije znali, juče je potvrdio i član Vlade, ministar Tarzan Milošević - situacija sa nevremenom pokazala da je Crnoj Gori potrebno više mehanizacije, kako na državnom, tako i na lokalnom nivou.

Opširnije u štampanom izdanju

Bonus video: