Nema potrebe za vanrendim stanjem u Beranama

Prema Andrijevici i Plavu mogu saobraćati samo putnička vozila uz obaveznu upotrebu zimske opreme
0 komentar(a)
Berane snijeg, Foto: Rabrenović
Berane snijeg, Foto: Rabrenović
Ažurirano: 06.02.2012. 15:20h

U beranskoj opštini neće biti potrebe da se proglasi vanredno stanje, saopšteno je opštinskog Štaba za upravljanje elementarnim nepogodama.

Opštinski štab je, kako su saopštili, danas ocijenio da je situacija veoma teška.

"Ipak, ukoliko ne dođe do nekih nepredviđenih okolnosti neće biti potrebe da se proglašava vanredno stanje. Kompletna mehanizacija opštinske agencije za izgradnju i razvoj grada, preduzeća koja su dobila tenderom poslove na čišćenju snijega kao i privatnici kojima opština obezbjeđuje gorivo sa petnaest mašina danonoćnim radom uspjeli su da naprave grubi proboj prema većini mjesnih centara", kaže se u saopštenju.

Putevi na području Bihora su probijeni, ali se još mora raditi čistiti kako bi se moglo saobraćati.

"Mehanizacija neprekidno radi na uklanjanju snijega sa ulica u gradu i prigradskim naseljima. O složenosti situacije govori i podatak da jutros sa autobuske stanice u Beranama nije saobraćao ni jedan autobus na prigradskim i lokalnim linijama", navode iz Štaba.

Iz beranske policije je saopšteno da na putu prema Rožajama saobraćaju putnički automobili, autobusi i kamioni bez prikolice, dok je put Rožaje – Kula – Peć zatvoren za saobraćaj za sve vrste vozila.

Prema Andrijevici i Plavu mogu saobraćati samo putnička vozila uz obaveznu upotrebu zimske opreme.

"Snabdijevanje vodom i električnom energijom je uredno. Opštinskom štabu se javilo oko dvadesetak siromašnih građana, kao i izbjegličko naselje Riversajd, gdje su rezerve ogrevnog drveta na izmaku ili ih uopšte nema", dodaje se u saopštenju.

Iz Štaba su saopštili da je na jednom objektu privatne pilane u Budimlju registrovano urušavanje krovne konstrukcije, a iz Doma zdravlja su obavijestili da nema težih slučajeva građana kojima treba urgentna pomoć.

Bonus video: