Vlada opštinama poslala 160 hiljada eura i 110 tona goriva

Iz Vlade je saopšteno da je zbog obilnih i gotovo neprestanih sniježnih padavina na cijeloj teritoriji Crne Gore, situacija teška, posebno na putnoj infrastrukturi
66 pregleda 0 komentar(a)
bijelo polje, Foto: Muamer Beganović
bijelo polje, Foto: Muamer Beganović
Ažurirano: 06.02.2012. 12:15h

Crnogorska Vlada odlučila je da u cilju prevazilaženja teške situacije izazvane vanrednim meteorološkim uslovima pomogne ugrožena područja novčano i neophodnim gorivom u ukupnom iznosu od 303 hiljade eura.

Vlada je, kako su objasnili, pomoći opštinama sa 160 hiljada eura i 110 tona dizel goriva.

Iz Vlade je saopšteno da je zbog obilnih i gotovo neprestanih sniježnih padavina na cijeloj teritoriji Crne Gore, situacija teška, posebno na putnoj infrastrukturi.

Ukazuje se da su gradske i prigradske ulice u većini ugroženih opština na sjeveru Crne Gore neprohodne, a da su mnoga seoska područja odsječena su od glavnih saobraćajnica.

Navodi se da opštine i drugi subjekti čine izuzetne napore na čišćenju i probijanju zatrpanih puteva i otvaranju seoskih područja i uklanjanju sniježnih nanosa.

Ugrožene jedinice lokalne samouprave zatražile su finansijsku pomoć kao i gorivo za angažovanje mehanizacije za raščišćavanje neprohodnih putnih pravaca.

Navodi se da je su Nikšić, Berane, Bijelo Polje i Pljevlja dobili po 15 hiljada eura i deset tona dizela goriva. Rožaje, Mojkovac, Kolašin, Žabljak, Šavnik i Andrijevica po deset hiljada eura i deset tona dizela.

Plav i Plužine dobili su po deset hiljada eura i pet tona dizela, a Danilovgrad i Cetinje po deset hiljada eura.

Bonus video: