Prohodne ulice u centru Kolašina, mehanizacija usmjerena ka selima

Brajušković kaže da se ne razmišlja o vanrednom stanju, "kada do sada to nije urađeno"
63 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2012. 11:21h

U Kolašinu je situacija bolja nego za vikend, prohodne su gradske ulice, a mehanizacija je usmjerena na seoska područja, kazao je predsjednik opštine, Darko Brajušković."Osim gradskih mašina, imali smo razumijevanje svih preduzeća i pojedinaca koji su imali mašine koje se mogu upotrijebiti za čišćenje. Tako da što se tiče ovog najbližeg područja imamo dovoljno mehanizacije", rekao je Brajušković.On je kazao da zbog visine snijega, koja je u gradu metar i po, a na selima i preko dva, pokušavaju obezbijediti specijalno vozilo - šmit.U Kolašinu danas snijeg ne pada, što olakšava situaciju u gradu, za koju Brajušković kaže da je bolja u odnosu na vikend."Stanje je bolje jer u kontinuitetu radi gotovo 15 mašina koje se danima ne gase, tako da mora imati efekta, a i snijeg je stao i to dodatno olakšava", kazao je on.

Strahuju i zbog vjetra

U Kolašinu sada strahuju i zbog vjetra, koji im je tokom noći stvorio probleme."Otežavao nam je znatno sjeverni vjetar, tako da su mašine morali vraćati opet na očišćena mjesta, umjesto da ih usmjeravaju dalje i otvaraju nova područja", navodi Brajušković.

On očekuje da će danas biti raščišćen znatan broj sela, "i to ne samo najbližih".Prema njegovim riječim, u odsječenim selima nema alarmantnih situacija, zavijanih ili bolesnih ljudi do kojih se ne može doći.Mještani su se organizovali da pomognu spuštanje bolesnika iz Rovaca, kog će na magistralnom putu prihvatiti bolničko osoblje.

Ne razmišlja se o vanrednom stanjuStruje nema u najudaljenijim selima, ali kako navodi, ekipe Elektrodistribucije pokušaće danas da obezbijde napon.Brajušković kaže da se ne razmišlja o vanrednom stanju, "kada do sada to nije urađeno".

"Vjerovatno se moglo uvesti, imalo je razloga. Nisam u toj problematici, zato se ograđujem ako ne znam, ali kažem da bi dobro bilo da ako sada nema jasnih kriterijuma po kojima se ono uvodi da se definišu i da nema razmišljanja treba li ili ne", kazao je on.Prema njegovim riječima, u Kolašinu su radili kao da je vanredno stanje.Brajušković je podsjetio da ove sedmice neće raditi osnovne i srednje škole.

Galerija

Bonus video: