Od 19 sati zatvoren i put Podgorica–Kolašin–Mojkovac

Zbog sniježnih padavina u 15.30 za saobraćaj je zatvoren magistralni put Nikšić - Šavnik - Žabljak za sve kategorije
191 pregleda 0 komentar(a)
zabljak, Foto: Obrad Pješivac
zabljak, Foto: Obrad Pješivac
Ažurirano: 06.02.2012. 17:58h

Saobraćaj na putu Podgorica –Kolašin – Mojkovac biće zatvoren od 19 sati do daljnjeg za sve kategorije vozila, saopšteno je iz Operativnog štaba za vanredne situacije.

Zbog nepovoljne meteorološke situacije i stanja na terenu ranije su zatvoreni i putni pravci Nikšić – Šavnik – Žabljak, Podgorica – Cetinje – Budva, Rožaje – Kula kao i Bar – Budva – prevoj Kufin.

Iz Operativnog centra Uprave policije je saopšteno da je put Podgorica - Cetinje - Budva zatvoren za teretna vozila.

Auto moto savez Crne Gore (AMSCG) apelovao je na sve učesnike u saobraćaju da bez prijeke potrebe ne kreću na put, posebno u ranim jutarnjim i večernjim satima kada zbog ekstremni niskih temperatura na putevima ima poledice.

Na putevima Rožaje - Kula, Bijelo Polje - Mojkovac, Berane - Andrijevica - Plav, saobraćaju samo putnička vozila.

"Upozoravaju se vozači da su putevi na mnogim lokacijama pokriveni ledom, kao i da prilikom upravljanja vozilima moraju obratiti posebnu pažnju. Takođe, apelujemo na vozače da bez prijeke potrebe ne kreću na put", kaže se u saopštenju Štaba dostavljenom agenciji MINA.

Na putevima Rožaje - Kula, Bijelo Polje - Mojkovac, Berane - Andrijevica - Plav, saobraćaju samo putnička vozila.Oteženo saobraćaju putnička i kombi vozila na putu Slijepac Most - Pljevlja, dok je ostalim kategorijama zabranjeno saobraćanje. AMSCG savjetuje vozače da ih prije nego što krenu na put obavezno kontaktiraju kako bi se informisali o stanju na putevima na brojeve telefona 020 234 999, 19807 i 063 239 987.Na magistralnom putu Ribarevine-Berane saobraćaj se, zbog rekonstrukcije tunela Tifran, obustavlja od devet do 11 i od 14 do 16 sati.Saobraćaj se zbog radova obustavlja za sve kategorije vozila na putu Tuzi-Božaj od 12 do 17 sati. Putnička vozila mogu se kretati lokalnim putem, u skladu sa signalizacijom.

AMSCG savjetuje vozače da ih prije nego što krenu na put obavezno kontaktiraju kako bi se informisali o stanju na putevima

Na regionalnom putu Vilusi-Vraćenovići na dionici Vilusi-Petrovići postavljena je privremena saobraćajna signalizacija zbog rekonstrukcije puta, a mogući su i privremeni prekidi saobraćaja, ne duži od 15 minuta.

Vjetrovito i hladno sa snijegom

U Crnoj Gori će u ponedjeljak biti oblačno, vjetrovito i hladno sa snijegom koji će, u nižim predjelima na jugu, smjenjivati susnježica i kiša, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda. Vjetar povremeno umjeren do jak, poslijepodne i u noćnim satima mjestimično na udare olujne, a na području Ulcinjske rivijere moguće i orkanske jačine, sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura od -16 do 4, najviša dnevna od -12 do 8 stepeni

Bonus video: