Kolašin: Nastave nema do 13. februara

Iz beranskog štaba za upravljanje elementarnim nepogodama preporučili su školama u tom gradu da obustave nastavu u naredna dva dana
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.02.2012. 14:11h

Nastava u kolašinskim školama neće se izvoditi sve do ponedjeljka 13. februara, odlučili su danas direktori vaspitno obrazovnih ustanova u saradnji sa predsjednikom Opštine Darkom Brajuškovićem.

Kako se navodi u obrazloženju, takva odluka je donijeta zbog djelimične , a ka nekim selima i potpune blokade sapobraćaja, a u cilju očuvanja bezbjednosti učenika.

Učenici četiri seoske i jedne gradske osnovne škole, zatim srednje i muzičke škole , zbog posljedica nevremena , neće nastavu pohađati pet radnih dana od 6. Do 10. Febrara. Za to vrijeme neće raditi ni vrtić „Sestre Radović“.

Takva odluka donesena je u skladu sa člano 64. Zakona o opštem obrazovanju, prema kojim direktori škola imaju pravo da odluče o prekidu nastave do pet dana

U Beranama preporučena obustava nastave

Iz beranskog štaba za upravljanje elementarnim nepogodama preporučili su školama u tom gradu da obustave nastavu u naredna dva dana, zbog nepovoljne situacije uzrokovane vremenskim neprilikama.Uprkos činjenici da u Beranama nije proglašeno vanredno stanje, navode da je situacija izazvana nevremenom još uvijek teška. "Situacija se komplikuje zbog činjenice da petnaestak mašina za čišćenje snijega koje u ovoj opštini rade danonoćno od 2l. decembra, sve više otkazuju i što je najgore one koje su sada najpotrebnije“, kaže se u saopštenju dostavljenom agenciji MINA.

U štab je danas stigla informacija da su djetetu u selu Rujište promrzle noge i tamo je upućen čistač kako bi dijete transportovali do bolnice. Saopšteno je da još ima mnogo sela do kojih se ne može doći - Šekular, Gornja Sela (izuzev Lubnica i Kurikuća), Gornja Vrbica, Javorova, Murovac, Poroče, Krušćica, Dašča Rijeka, Dobrodole, Zagrad, Gornje Zaostro, Crni Vrh i druga. U štabu očekuju da će danas biti prohodno do Kaludre.Kako navode, pokrenuta je akcija nabavke ogrijevnog drveta i određene količine biće na raspolaganju već sjutra. „Apelujemo na građane da tamo gdje je to moguće čiste snijeg sa krovova a naročito sa starijih objekta. Preporučuje se školama da naredna dva dana obustave nastavu“, poručeno je iz štaba.Oni podsjećaju da su u tom gradu već pričinjene velike materijalne štete – urušeni su krovovi na sportskoj hali i privatnoj pilani Manojla Čantrića, a u selu Javorova izgorjela je kuća Maksuta Škrijelja.

Galerija

Bonus video: